Penn State onderzoek:

Flavonoïden uit sorghum planten doden legerworm

Flavonoïden geproduceerd door de bladeren van de graansoort sorghum hebben veelbelovende resultaten laten zien in de bestrijding van Spodoptera frugiperda (legerrups of legerworm). Onderzoekers van Penn State hebben een nieuwe studie gedaan waaruit blijkt dat sorghum flavonoïden, wanneer ze op de bladeren van maïs worden gespoten, de groei van de legerworm belemmeren en vaak de plaag doden. Surinder Chopra, professor in maïsgenetica, suggereert dat flavonoïden gebruikt zouden kunnen worden als basis voor een niet-giftige plaagbestrijdingsstrategie om maïs te beschermen.

Plantaardige flavonoïden zijn natuurlijke verbindingen die vaak te zien zijn als pigmenten in sommige bloemen, groenten en fruit. Flavonoïden worden normaal beschouwd als niet-essentiële bijproducten van het primaire metabolisme van een plant.

In de studie toonden de onderzoekers in een driedelig experiment aan dat sorghum- en maïsflavonoïden de overleving van de larven van de legerworm beïnvloeden. Hun bevindingen, die onlangs zijn gepubliceerd in het Journal of Pest Science, toonden aan dat de larven van de legerworm die in het lab werden gekweekt op een kunstmatig dieet aangevuld met sorghum flavonoïden een significante sterfte vertoonden en dat het lichaamsgewicht van de larven afnam.

Bron: psu.edu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven