Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nicolas Almeida, Moorea:

"Druppelpaprika is een nicheproduct vanwege uiterlijk en smaak"

Moorea, dé Franse specialist op het gebied van zeldzame groenten uit Rungis, beschikt onder andere over een exclusief assortiment aan druppelvormige paprika's, een ras dat oorspronkelijk uit de Andes in Zuid-Amerika afkomstig is. "De druppelvormige paprika wordt in de open lucht en in de vollegrond geteeld door Claude Arzagot, in de provincie Malaga", vertelt Nicolas Almeida, verkoper bij Moorea.

De druppelvormige paprika is een product dat door restauranteigenaren zeer wordt gewaardeerd om het uiterlijk, de smaak en het bereidingsgemak. "De druppelvormige paprika is een kleine paprika, een beetje zoeter dan andere paprika's en heel gemakkelijk te eten, omdat er niet per se eerst iets mee gedaan hoeft te worden. De druppelvormige paprika ziet er bovendien mooi uit en kan daarom ook als decoratie voor op een bord worden gebruikt. Het sap van de druppelvormige paprika kan worden gedronken als aperitief, de paprika kan worden verwerkt in salades en worden gebruikt om pizza's mee te beleggen.

De druppelvormige paprika is bij Moorea verkrijgbaar in drie verschillende kleuren (felrood, oranje en geel) en vindt gretig aftrek in Frankrijk en daarbuiten. "We exporteren onze druppelvormige paprika naar diverse landen over de hele wereld. Enkele daarvan zijn Duitsland, Engeland, Dubai en Singapore. Hoewel de teelt dit jaar nog niet het hoogste potentieel heeft bereikt, zullen de hoeveelheden druppelvormige paprika's de komende maanden naar alle waarschijnlijkheid toenemen. "Momenteel ontvangen we ongeveer 20 kilo paprika's per week. De hitte en de waterbeperkingen in Spanje hebben de teelt aanzienlijk beïnvloed. We denken daarom dat de opbrengsten deze winter waarschijnlijk groter zullen zijn," besluit Nicolas.

Over Moorea
Japanse aubergines, citroenbergamot, gele courgettes, paarse zoete aardappelen en wilde aardbeien, Moorea biedt hoe dan ook originaliteit. Voor de horecasector heeft de groothandel ook minigroenten in het algemene assortiment. Het Moorea Prestige-assortiment dat ze aanbieden, bestaat uit micro-groenten, eetbare bloemen, gekiemde zaden en exoten.

Voor meer informatie:
Moorea
69 Rue de Perpignan, 94550 Rungis, Frankrijk
Tel.: +33 (0)1 56 70 62 40
moorea.fr