Zuid-Koreaanse start-up die biomaterialen op basis van paddenstoelen creëert, krijgt financiering

Mycel is een Zuid-Koreaanse start-up, gericht op het maken van biomaterialen op basis van schimmels die leer en vlees kunnen vervangen. Sungjin Sah, mede-oprichter en CEO van Mycel, heeft verklaard dat het bedrijf mycelium, een wortelachtige structuur van paddenstoelen, gebruikt om leervervangers te maken die kunnen worden gebruikt in autostoelen en luxe cosmetische producten, en modeproducten zoals schoenen, kleding en tassen.

Mycel is nu in gesprek met wereldwijde cosmeticamerken om samen de op mycelium gebaseerde lederproducten en cosmetica-ingredi├źnten te ontwikkelen, zei Sah. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf ernaar streeft om zijn champignonleer in 2023 op de markt te brengen. Het bedrijf heeft ook 10 miljoen dollar opgehaald in een pre-serie A financieringsronde.

Het bedrijf uit Seoul zal deze nieuwe financiering gebruiken om een productiefabriek in Zuid-Korea te openen voor de schaalvergroting van de productie van zijn op schimmels gebaseerde biomaterialen en om zijn personeelsbestand te verdubbelen tot 42 werknemers, zei Sah in een interview.

Bron: techcrunch.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven