Spruiten van Hollandse bodem in juli al beschikbaar

Primeale United start al op 20 juli met de oogst van spruiten van eigen bodem. Dit jaar hebben de spruiten geprofiteerd van een zonnig voorjaar. "Door vervolgens op de juiste momenten te beregenen en dagelijks aandacht te besteden aan de planten, ontstaan ideale omstandigheden. Deze zorgen er, samen met de nieuwe oogstmachine en snelle automatische selectie met behulp van een Sprout Cam, voor dat de spruiten die vanaf eind juli in de winkel liggen van uitstekende kwaliteit zijn", aldus Primeale United.

"We oogsten van juli tot midden maart onze eigen geteelde Primeale United spruiten in Nederland. Vanaf half maart tot en met april leveren we zogenaamde ijsspruiten. Dit doen we om zolang mogelijk Nederlands product voor de Nederlandse retailers aan te bieden. De spruiten komen in april, mei, juni en een deel van juli uit Marokko zodat we jaarrond verse spruiten van eigen teelt kunnen aanbieden" aldus Frederique Sonneveld, productmanager spruiten bij Primeale United. "Elk jaar werken we er hard voor om de overgang van Marokko naar Nederland zo vroeg mogelijk te laten plaatsvinden. In dat proces hebben we al veel geperfectioneerd, maar de natuur moet ook mee werken en dat is dit jaar gelukt. De juiste zonuren en temperatuur en op het juiste moment regenval of zelf beregenen heeft daarin zeker meegeholpen."

De smaak is vooral afhankelijk van het ras. Dankzij zorgvuldige selectie van rassen zijn spruiten over het algemeen minder bitter dan vroeger. Primeale United teelt samen met haar telers in Nederland meer dan 25 verschillende rassen en selecteert deze afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden en de wensen van de klanten. Zo is er zekerheid over de beschikbaarheid van mooie spruiten ongeacht de externe factoren. 

Voor meer informatie:
Primeale United
+31 (0) 880 – 644 000
yvanlier@primealeunited.com  
www.primealeunited.com   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven