Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: C.G. Timmermans & Zoon in Veen

C.G. Timmermans & Zoon in Veen bestaat al meer dan 75 jaar. In 1912 heeft C.G. Timmermans de grondslag voor het bedrijf gelegd. Aanvankelijk begon hij als fruitpachter maar later legde het bedrijf zich op de export toe. Het is de derde generatie die thans de directie van het bedrijf voert, de heren M. Timmermans, J.T. Timmermans en A. Timmermans. Momenteel exporteert men naar alle belangrijke E.G. landen, waarvan West-Duitsland en Frankrijk de belangrijkste zijn. Daarnaast worden eveneens grote hoeveelheden geïmporteerd.

Jan Timmermans behartigt de verkoop naar Frankrijk

Arno toont zijn gekochte handel

De derde generatie heeft het bedrijf tot grote bloei gebracht. In het importseizoen doen ze minstens 100.000 colli fruit. " Hoewel we er ver boven zitten, willen we dit kwantum niet publiceren. Overigens verschilt het ene seizoen sterk met het andere", zo zegt Jan. " Nee, in kleinverpakking doen we niet veel, vroeger wel. Het liefst verhandelen wij hele kisten fruit. Wel doen we veel platte kistjes met één laag. Als we voor kleinverpakking vraag krijgen, wordt dit uitbesteed. Er zijn bedrijven die er zo ion gespecialiseerd zijn en goedkoop kunnen werken, dat wij dit beter kunnen uitbesteden. Op Frankrijk rijden wij in het seizoen vrij intensief. We komen minstens 4 maal in de week in Rungis." Eén van de drie zware Volvo's F-12

Bron: Primeur 3/4 - Jaargang 3 - 26 augustus 1988

Publicatiedatum: