Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HAK introduceert 'Uit de Oven'

HAK introduceert 'Uit de Oven': een concept waarbij groenten en peulvruchten uit stazak worden gecombineerd met verse ingrediënten. Hiermee tovert de gebruiker in 20 minuten een maaltijd op tafel, boordevol groenten en bonen. "Ideaal voor de moderne consument, die vaker plantaardig en verrassend wil eten, maar daarbij wel graag geholpen wordt met gemakkelijke menuoplossingen. 'HAK Uit de Oven' is vanaf heden verkrijgbaar in vier variaties."

Bonen- en groentenboost
Het AVG’tje (aardappelen-vlees-groenten) staat nog maar mondjesmaat op het menu van de moderne eter. Die geeft de voorkeur aan maaltijden uit de moderne of internationale keuken, met ook steeds vaker een plantaardige invulling zonder vlees. Nicole Freid, Directeur Marketing en Innovatie bij HAK, licht toe waarom Uit de Oven past bij dit type consument: "We zien dat deze consument enerzijds een gezonde en makkelijke oplossing wil voor de maaltijd, maar hij wil bij het creëren van de maaltijd nog wel zelf iets toevoegen en het gevoel hebben ook zelf aan het koken te zijn. De oven sluit hier naadloos op aan: je bereidt er lekkere en gezonde gerechten in zonder dat het veel tijd of moeite kost. Want de oven doet het meeste werk, terwijl jij iets anders kunt doen. Met HAK Uit de Oven combineren we een rijke mix van groenten en peulvruchten met een vers component zoals zoete aardappel of paprika die je zelf toevoegt. Hiermee creëer je een goed gevuld ovengerecht en krijg je een op een hele makkelijke en lekkere manier een 'groente boost'. Dat is nog steeds hard nodig, want gemiddeld eten Nederlanders zo’n 131 gram groenten per dag en slechts 30% van de aanbevolen hoeveelheid bonen (RIVM). Met deze innovatie stimuleren we de groenteconsumptie en dat is goed voor iedereen: voor de gezondheid én voor de planeet."

Simpele stappen
'HAK Uit de Oven' leidt je in drie stappen tot een maaltijd. Tijdens het verwarmen van de oven, bereidt men de verse ingrediënten voor (zoals zoete aardappel of paprika). Vervolgens wordt de stazak vol groenten en peulvruchten toegevoegd en na eventueel toevoegen van wat (vegan) kaas, doet de oven in 20 minuten zijn werk. Nicole Freid: "Bijna iedereen gebruikt gemaksoplossingen bij het bereiden van de maaltijd, waarbij verse en houdbare ingrediënten en componenten gecombineerd worden. Met Uit de Oven spelen we in op die behoefte om snel een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten, waarbij we de consument helpen met simpele stappen om het goed klaar te maken. Handig op die momenten dat je snel en goed wil eten zonder dat het veel tijd kost, bijvoorbeeld voor een sport- of ouderavond."

Puur natuur
Net als bij de andere stazakken van HAK heeft de groenteproducent ook deze innovatie ontwikkeld volgens de uitgangspunten van de Groene Keuken. De producten hebben een Nutri-Score A, zijn gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten en zijn op smaak gebracht met enkel kruiden, specerijen en een snufje zout. Er wordt dus geen suiker toegevoegd. Uit de Oven bevat gemiddeld ongeveer 425 gram groenten en bonen per stazak en is volledig vegan.

De recente innovatie van HAK is verkrijgbaar in vier variaties:

  • Couscous Sperziebonen met doperwten, mango & linzen
  • Gevulde Zoete Aardappel met mais, paprika & kidneybonen
  • Gevulde Paprika met courgette, gele wortel & linzen
  • Zoete Aardappel Kerrie met sperziebonen, paprika & bruine bonen

Bron: HAK

Publicatiedatum: