Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru ziet Israël meer avocado’s op Europese markt afzetten wegens oorlog in Oekraïne

Peruaanse avocadotelers worden geconfronteerd met dalende prijzen, een trend die eigenlijk al gaande is sinds 2018. Maar dit jaar is de situatie meer uitgesproken door de Russische invasie van Oekraïne, want het zorgt voor een groter aanbod van andere herkomstlanden, zoals bijvoorbeeld Israël, op de Europese markt, de belangrijkste bestemming voor de Peruaanse avocado’s.

"Het Israëlische aanbod op de Europese markt is te groot, omdat het land wegens de oorlog niet kan uitvoeren naar zijn belangrijkste markt, namelijk Rusland. De prijzen zijn daardoor erg laag geworden", zegt José Luis San Martín, commercieel directeur van het bedrijf American Fruits Export SAC.

Sinds 2018-2019 hebben de telers niet zulke lage prijzen op de Europese markt gezien. José Luis San Martín legt uit dat een karton met vier kilo avocado’s vorig jaar in Spanje werd verkocht voor
€ 13,80, terwijl dat momenteel € 7,80 is. Het leidt tot grote bezorgdheid bij de Peruaanse telers en exporteurs.

De Peruaanse aanvoer van avocado’s op de Amerikaanse markt is eind mei begonnen. Kopers uit de VS kijken nog wat de kat uit de boom vanwege het grotere aanbod uit Mexico. "Het uitblijven van Amerikaanse bestellingen kan ervoor zorgen dat de Peruaanse export lager zal uitvallen dan begin dit jaar verwacht", zegt hij.

Bron: Agro Perú Informa / agraria.pe

Publicatiedatum: