De Nieuwe Winkel bekroond met tweede Michelinster

Nederlandse Michelinsterren uitgereikt

Drie restaurants, waaronder veganistisch restaurant De Nieuwe Winkel, zijn maandag bekroond met twee Michelinsterren en tien zaken hebben een eerste ster in de wacht gesleept. De restaurants De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen blijven de enige met drie Michelinsterren, de hoogste culinaire categorie. Dit schrijft Nu.nl.

De inspecteurs van Michelin noemden De Nieuwe Winkel tijdens de uitreiking maandag in het De La Mar in Amsterdam van een buitengewone categorie, zo meldt De Gelderlander. "We zijn onder de indruk van de smaken, de technieken en de creativiteit van de chef. Deze chef-kok staat aan het begin van een reis en is iemand met een enorm potentieel."

Van der Staak nam zelf de twee sterren in ontvangst. "We zijn een praktisch veganistisch restaurant. Het gaat in de gastronomie om smaak en dat kan met planten. De botanische gastronomie, ik introduceer het nu hier. Laten we daar samen voor gaan, doe mee en haal me in. Laten we het samen doen, want het is de enige manier."

Klik hier voor de lijst met alle restaurants die een ster in ontvangst mochten nemen.

Verder werden ook de groene Michelinsterren uitgereikt. De groene Michelinster onderscheidt chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. Deze keer kregen drie restaurants een groene ster: Héron in Utrecht, Triptyque in Wateringen en Flore in Amsterdam.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven