Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten nu duurder dan mango's in India

In het Indiase Hyderabad zijn tomaten nu duurder dan mango's; de prijs van de groente heeft in de retailhandel de grens van 100 roepies per kilo overschreden. In totaal kost een tomaat in de stad tussen de 90 en 110 roepies (€1,07 en € 1,31) per kilo in de retailhandel, terwijl mango's voor 50 tot 80 roepies (€ 0,59 tot € 0,95) per kilo worden verkocht.

In de eerste week van april lagen de tomatenprijzen in de stad tussen 10 en 12 roepies (€ 0,11 en € 0,14) per kilo. In de eerste week van mei steeg de prijs tot 50 à 60 roepies (€ 0,59 à € 0,71) per kilo. Een van de redenen voor de sterke stijging van de tomatenprijzen in Hyderabad is het gebrek aan evenwicht tussen vraag en aanbod. Het zomerseizoen is ook verantwoordelijk voor de prijsstijging. Tijdens het zomerseizoen, vooral in mei, daalt het aanbod van tomaten van de teeltbedrijven in de staat als gevolg van schade aan de gewassen. Momenteel wordt in ongeveer 60% van de vraag naar tomaten in Hyderabad voorzien door het aanbod van de groente uit andere staten.

Verwacht wordt dat de tomatenprijzen in Hyderabad tegen half juni zullen dalen.

Bron: siasat.com

Publicatiedatum: