11 - 12 mei

Terugblik PREGA Conference 2022 in Boedapest

Drones in alle soorten en maten en het nieuwste op het gebied van precisietuinbouw en agrarische digitalisering werden gepresenteerd tijdens de tweedaagse PREGA Conference and Exhibition in Boedapest, de grootste vakbeurs op het gebied van precisietuinbouw en agrarische digitalisering in Hongarije. Op woensdag en donderdag 11 en 12 mei vond de zevende editie van het evenement plaats in het Aquaworld Resort in Boedapest. 

Bekijk hier de fotoreportage.

Ruim 1.000 bezoekers woonden het tweedaagse evenement bij. Zij kregen hier 120 presentaties te zien over 18 verschillende thema's. In de 43 stands werden de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen gericht op de digitalisering van de land- en tuinbouwsector gepresenteerd.

Volgens Bence Bolyki, CEO van Agroinform.hu, de organisator van deze jaarlijkse vakbeurs, werd het evenement vanwege Covid dit jaar niet zoals gebruikelijk in februari gehouden, maar uitgesteld naar mei. Hoewel Hongaarse telers het in deze periode veel drukker hebben, was er ook veel behoefte aan een vakbeurs voor het uitwisselen van informatie door tuinbouworganisaties, academici en internationale experts. Bolyki was tevreden over de opkomst en de belangstelling van de bezoekers, sprekers en exposanten. 


Agroinform.hu-CEO Bence Bolyki en collega Anna Dvorszky 

Tijdens de vakbeurs konden bezoekers zich vergapen aan alle tentoongestelde technische snufjes. Naast drones werden er ook virtual reality-brillen voor de tuinbouwsector gepresenteerd, evenals slimme weerstations en autonome robots. 


Hajnalka Huber van de agrarische verzekeringsmaatschappij Greco

De aanwezige exposanten waren maar al te blij dat zij hun technologieën konden demonstreren, bezoekers weer eens persoonlijk konden ontmoeten en nieuwe contacten konden leggen. Anderen waren voor het eerst op de conferentie aanwezig om de interesse van potentiële klanten te polsen en hun bedrijf te presenteren. 


Zsolt Eigner van HRP Europe 

Een paar universiteiten hadden niet alleen stands waarin zij hun eigen projecten presenteerden, maar maakten ook van de gelegenheid gebruik om rechtstreeks in contact te komen met telers en dienstverleners. PhD-studenten lichtten hun lopende onderzoeksprojecten aan het publiek toe. 

Bolyki liet weten dat hij hoopt dat de vakbeurs in 2023 weer zoals vanouds in februari kan worden gehouden.

Bekijk hier de fotoreportage.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven