Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Aan de hand van de dashboards van LinkThings hebben wij constant inzicht in onze verkopen en marges"

Fairtrasa aan de slag met interactieve dashboards

Het eerste contact kwam vanuit Erik Rustenburg, financieel manager, binnen Fairtrasa. Fairtrasa was op zoek naar een partij die ze kon helpen bij het creëren van informatieve en interactieve dashboards waarbij alle data elke nacht automatisch ververst zou worden zonder tussenkomst van handmatig werk zoals exports of overtikken. Daarbij zou de data uit meerdere databronnen afkomstig zijn, namelijk GreenCommerce, Twinfield en Excel.

Fairtrasa
Fairtrasa is een verticaal geïntegreerde telersorganisatie die zich inzet voor een duurzame en sociale ontwikkeling, met kantoren in Mexico, Peru en de Dominicaanse Republiek. Fairtrasa ontwikkelde een schaalbaar agrarisch businessmodel, dat telers wapent tegen armoede. Voor dit businessmodel ontving Fairtrasa verschillende awards.

Business Intelligence
Na een aantal afspraken en een functioneel ontwerp sessie is er gezamenlijk gestart met het ontsluiten van GreenCommerce en Excel. De reden waarom hier mee gestart is, is omdat hier de grootste behoefte lag binnen Fairtrasa. Als resultaat zijn hier verschillende dashboards voor ontwikkeld en na een aantal feedback momenten zijn deze dashboards in gebruik genomen. Hierin wordt de focus gelegd op verkoop, inkoop, marge, certificeringen, budget, claims en bijbehorende onderdelen. Deze dashboards moeten de gebruikers binnen Fairtrasa helpen meer data gedreven te werken, makkelijker/sneller inzicht te hebben in datavraagstukken en betere en snellere beslissingen te kunnen nemen.

Combinatie van databronnen
De volgende stap gedurende dit project is het toevoegen van de databron Twinfield. Dit maakt het mogelijk om naast de data afkomstig vanuit het operationele systeem ook data vanuit het financiële systeem toe te voegen. Dit maakt het mogelijk om binnen één locatie, het LinkThings portal, inzicht te hebben vanuit de verschillende onderwerpen waarbij dit zowel naast als met elkaar gevisualiseerd kan worden.

Samenwerking
Het proces en de samenwerking die Fairtrasa en LinkThings gezamenlijk heeft doorlopen is door Fairtrasa als prettig ervaren. Er werd vanuit een functioneel ontwerp gestart en uiteindelijk via verschillende momenten van feedback gewerkt naar een eindresultaat waar wij nu mee aan de slag kunnen. Verder is er altijd ruimte voor feedback en overleg. Al met al is dit als zeer prettig ervaren", zegt Erik Rustenburg.

"Aan de hand van de dashboards van LinkThings hebben wij constant inzicht in onze verkopen en marges, afgezet tegenover de gestelde budgetten/targets. Dit geeft ons de mogelijkheid beter sturing te geven aan het bedrijf", besluit Erik Rustenburg

Voor meer informatie:
LinkThings
ABC Westland 111 - 113
2685 DB Poeldijk
Tel +31 6 30 32 35 35
info@linkthings.com 
www.linkthings.com 

Voor meer informatie:
Fairtrasa
 0174-291 609
info@fairtrasa.com 
www.fairtrasa.com  

Publicatiedatum: