31 mei

"De toekomst van tuinbouw en voedselbewerking – AI in voedings- en tuinbouwautomatisering"

Beeldverwerking kan worden gebruikt om processen te versnellen, te controleren en te optimaliseren. Wanneer kunstmatige intelligentie in het spel komt, wordt het scala aan toepassingen nog breder. Dit geldt vooral voor de tuinbouw en de voedingssector, omdat sterk variërende objecten en processen moeilijk te controleren zijn met hard-coded machine vision toepassingen. Wat betekent dit concreet en welke oplossingen bewijzen zich in de praktijk? Daarover gaat het mei-evenement van het IDS Vision Channel.

Het IDS Vision Channel is een video- en online eventplatform van IDS Imaging Development Systems, een van de bedrijven voor industriële beeldverwerking. IDS presenteert er regelmatig nieuwe producten en technologieën en geeft nuttige tips over de toepassing ervan. Op het één uur durende evenement op 31 mei zullen twee gastsprekers zijn.

Hoe kan ervoor gezorgd worden dat de consument geen hinderlijke schelpfragmenten aantreft in eindproducten zoals muesli, koekjes of chocolade? Strelen Control Systems heeft een manier ontwikkeld om noten te detecteren en te scheiden van ongewenste bijproducten en verontreinigingen. Het systeem is zelfs in staat om kwaliteitsgebreken in producten te detecteren; bijvoorbeeld schimmel, uitdroging of resten op de schil. Het IDS Vision Channel legt uit hoe dit werkt en hoe gebruikers hiervan profiteren.

Genie Enterprises zal de trends en mogelijke toepassingen van data, sensoren, camera's en kunstmatige intelligentie op het gebied van smart farming presenteren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Het bedrijf gaat in op scenario's die nu al kunnen worden gebruikt, maar ook op gebieden waar momenteel onderzoek naar wordt gedaan: van camera's om de gezondheid van wijnstokken te monitoren tot een kunstmatige neus voor wijnaroma's om gewasbescherming te optimaliseren.

IDS maakt het publiek vertrouwd met de mogelijkheden van het AI-systeem IDS NXT, waarbij vooral wordt ingegaan op de vraag waarom kunstmatige intelligentie nuttig is in de omgang met sterk variërende producten en hoe de technologie kan worden gebruikt als de gebruiker geen voorkennis heeft van deep learning of cameraprogrammering.

Samengevat is het online-evenement gewijd aan de volgende vragen:

Hoe kan ik de beste productkwaliteit in de voedingsbewerking garanderen?
Hoe kan ik plantenziekten in de boomgaard in een vroeg stadium opsporen?
Hoe kan ik AI-gebaseerde beeldverwerking gebruiken zonder voorkennis van Deep Learning?

Registratie voor de sessie "The Future of Farming and Food Processing - AI in Food- and FarmAutomation" is gratis en is hier beschikbaar.

Voor meer informatie:
Claudia KIRSCH
IDS Imaging Development Systems GmbH
+49 7134 96196 0
c.kirsch@ids-imaging.de 
www.ids-imaging.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven