Gegevensintegratie vermindert overheadkosten en voorkomt dubbel werk

Telers, retailers, verladers en derde-partij logistieke (3PL) providers moeten vaak met meerdere software platforms tegelijk werken. Zo moet een verkoper voor een zending bijvoorbeeld verzend- en temperatuurgegevens invoeren in een ERP-systeem en gegevens invoeren in een magazijnbeheer (WMS)- of transportbeheersysteem (TMS). Dit zorgt voor veel dubbel werk, met name als er veel orders moeten worden verwerkt. 

Om de zaken nog ingewikkelder te maken eisen veel grote retailers tegenwoordig nog meer informatie van verkopers, zoals het nummer van de inkooporder, het serienummer van het trackingtoestel dat gekoppeld is aan iedere zending, etc.Deze complexiteit en overlapping van taken kan aanzienlijk worden verminderd door middel van gegevensintegratie, één van de modules van de Oversight-vrachtdiensten, die in 2022 werd gelanceerd. De module is zowel los te gebruiken als in combinatie met één van de andere modules. Gegevensintegratie maakt het mogelijk om in transit gegevens over de koudeketen binnen bestaande software platforms naadloos te consolideren.  

Op deze manier worden updates en notificaties van ieder systeem gecombineerd tot een enkel intuïtief overzicht. Gegevensintegratie biedt daarnaast de mogelijkheid om het aanmaken van zendingen in één systeem te stroomlijnen, waarbij incompatible platforms worden geëlimineerd en scheiding van gegevensstromen en de noodzaak voor verschillende log-ins komen te vervallen.

"Wanneer we alle gegevensstromen  consolideren en van de verschillende platforms af zijn dan winnen onze klanten en hun personeel tijd die zij kunnen besteden aan het uitvoeren van andere taken," zegt Blanca Morales, services specialist bij Oversight. 

 

Het integreren van gegevens kan de hoeveelheid tijd die nodig is per zending met 80% of meer reduceren. Hoewel de behoeften per verlader verschillen, zal er zelfs bij kleinere aantallen orders sprake zijn van efficiëntieverbetering en kostenbesparing.

"Wanneer je dit proces kunt automatiseren en tegelijk compliant kan blijven, waarom zou je dit dan niet doen? Afhankelijk van het aantal velden dat ingevuld dient te worden, bespaar je 30 tot 60 seconden per data-entry."

Gegevensintegratie kan snel worden geïmplementeerd. "Het is niet zo ingewikkeld, zolang je maar met een compatibel systeem werkt," legt Morales uit. "We verstrekken van tevoren alle informatie en helpen bepalen welke velden overgezet dienen te worden. Vervolgens werk je met je eigen IT-team samen om alles in kaart te brengen."

Hoewel gegevensintegratie op zichzelf al waardevol is, biedt het nog meer voordelen wanneer het met de andere modules uit de Oversight cargo services-serie wordt gecombineerd. 

"Traceergegevens worden in het systeem ingevoerd en kunnen later worden gebruikt voor data-analyses in de module voor rapportages en scorecards," zegt Morales. "Deze informatie stelt je in staat om nog betere zakelijke afwegingen te maken op basis van eerder verzamelde gegevens."

Voor meer informatie: 
Blanca Morales
Emerson
+1 314 553 2000
www.emerson.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven