Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jose Mathey, Blampin Fruits:

"Vooral de Britten zijn dol op wilde asperges"

Hoewel lid van de aspergefamilie, is het enige kenmerk dat de Ornithogalum pyrenaicum met de traditionele asperge deelt, het slanke silhouet. De wilde plant groeit in beboste gebieden en langs rivieren. Blampin Fruits, groothandelaar op de MIN-markt van Rungis, verhandelt deze aspergesoort al ongeveer 20 jaar.

"De soort, die niet gekweekt kan worden, markeert de komst van de lente. We zijn ongeveer twee weken geleden met het seizoen begonnen. De plant is relatief gevoelig voor wisselende weersomstandigheden en heeft optimale omstandigheden nodig om te kunnen groeien. De temperaturen mogen niet te laag zijn, maar als de temperaturen te hoog zijn, heeft dit gevolgen voor de houdbaarheid en kan het product niet op de markt worden gebracht. Tijdens de afzetperiode, die meer dan een maand kan duren, overlappen de herkomstgebieden elkaar dus, afhankelijk van het weer in elke regio. Wij verhandelen een deel van de asperges uit het Juragebergte, de Vogezen en andere gebieden in Oost-Frankrijk", vertelt salesmanager van het product Jose Mathey.

De laatste jaren nemen de afzetaantallen van dit nicheproduct toe. "We introduceren dit product binnenkort in Parijs, maar op het platteland is de plant ook zeer bekend. De mensen verzamelen het product daar zelf en verwerken het vervolgens meestal in een omelet. Het product kan ook gemakkelijk gegrild worden in bijvoorbeeld een wok. Sinds enkele jaren zien we een stijging van de afzetaantallen, vooral onder de Britten die zeer goede afnemers zijn voor dit product."

Jose Mathey koopt de eerste wilde asperges voor 5-6 euro per 200 g. "Daarna, naarmate het seizoen vordert, verliezen we wat de prijs betreft meestal ongeveer 1 euro per week om uiteindelijk uit te komen op een stabiele prijs van 1,80-2 euro per bos wilde asperges."

Voor meer informatie:
Jose Mathey
Blampin Fruits
01 45 12 90 90
Mathey.jose@sfr.fr
blampinfruits.fr

Publicatiedatum: