Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe om te schakelen van plastic naar papieren verpakkingen?

Huizhou Union Paper is een Chinese producent van papieren verpakkingsoplossingen voor levensmiddelen. Cherry Lau is de overzeese businessmanager van het bedrijf. Het bedrijf produceert papieren zakken, dozen, cups, saladebowls en alternatieve papieren verpakkingsproducten voor groenten en fruit. 

“Onze voornaamste exportmarkten zijn Europa, de Verenigde Staten, Australië en Japan. Daarnaast breiden we ook onze activiteiten op de binnenlandse markt in China uit. In het verleden waren al onze producten bestemd voor de export. Onze binnenlandse klanten zijn voornamelijk levensmiddelenbedrijven. Chinese fruitmerken worden echter steeds groter en belangrijker. Zij willen de zichtbaarheid van hun merk vergroten, vandaar dat wij veel potentie zien," vertelt Cherry enthousiast. 

De trends verschillen per markt. "In China zijn de meeste fruitverpakkingen van plastic vervaardigd. Daarnaast zijn er ook geschenkverpakkingen, zoals kartonnen dozen. Op overzeese markten groeit het aantal kartonnen en papieren verpakkings-alternatieven gestaag."

Voor AGF behoort de kleine papieren tas met handvatten tot de populairste verpakkingsoplossing. Deze wordt gebruikt voor het verpakken van bijvoorbeeld druiven, tomaten en aardappelen. Het gebruikte papier is bestand tegen enige mate van vocht. Een ander alternatief is waterproof papier, dat nog beter bestand is tegen vocht. 

"In het verleden waren de meeste AGF-verpakkingen gemaakt van plastic. De nieuwste tendens is dat veel landen hun wetgeving aanpassen om het gebruik van plastic te beperken en het gebruik van papieren en kartonnen verpakkingen aan te moedigen," legt Cherry uit. 

“Klanten willen overschakelen op alternatieve oplossingen op basis van papier en karton. Zij lopen echter tegen het probleem aan dat fruit vochtig is, hetgeen een probleem kan zijn voor het materiaal. Een andere uitdaging is dat consumenten het fruit na aankoop doorgaans in de koelkast bewaren, een vochtige, koude omgeving. We zijn erin geslaagd om onze papieren producten te verbeteren zonder hiervoor gebruik te maken van plastic. Desondanks zijn onze producten bestand tegen vocht of zelfs waterproof," vervolgt Cherry. 

Het bedrijf ontwikkelde een productlijn die 100% recyclebaar en waterproof is, wat inhoudt dat het papier geen water absorbeert. Cherry licht dit toe: "Wanneer producten blootstaan aan een beetje vocht dan raden we onze klanten aan waterbestendig papier te gebruiken. Deze lijn is waterbestendig gemaakt door middel van verf in plaats van plastic."

Voor meer informatie:
Union Paper
+86 139 2731 1068
cherry@union-paper.com
www.union-paper.com 
www.union-paper.com

Publicatiedatum: