Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Niels van den Berg, Rungis:

"Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"

Tholen - Bij horecaleverancier Rungis wordt er elk jaar weer uitgekeken naar het Hollandse aspergeseizoen. "Omdat het product een deel van het jaar niet uit Nederland beschikbaar is, kijken gasten echt uit naar het aspergeseizoen. Bij groene asperges wordt het op de één of andere manier meer geaccepteerd om die jaarrond te voeren, maar bij de witte is het toch de cultuur om er de rest van het jaar van af te blijven en die voeren we dan ook echt tot Sint-Jan", vertelt Niels van den Berg van horecagroothandel Rungis uit Barendrecht.

De meeste asperges betrekt Rungis van De Brabantsche Wal, die een beschermde oorsprongsbenaming voor de asperges mogen voeren, door de combinatie van zuiver grondwater van de Kalmthoutse Heide en de zilte zeelucht die vanuit Zeeland over de Brabantse Wal waait bij westenwind. Daarnaast verkoopt Rungis ook biologische Superior Queens asperges van Teboza. Ook biedt Rungis paarse asperges en Hollandse witte aspergetips aan, die behoren volgens Niels echt tot de specialties.


Superior Queens Asperges

"Dit jaar verloopt de aspergeverkoop goed. De laatste twee aspergeseizoen zijn bij ons fors beïnvloed door de corona-maatregelen. Nu kunnen we voor het eerst in drie jaar tijd weer helemaal knallen en ik moet zeggen dat het nog beter loopt dan voorheen", aldus de SVH Meesterkok. "Prijstechnisch zien we altijd wel een zelfde lijn gedurende het aspergeseizoen met hogere prijzen bij de start van het seizoen, een piek met de Pasen en nu zijn de prijzen weer genormaliseerd."


Korenaar-asperges

Korenaar-asperges
Ook biedt Rungis in deze tijd van het jaar altijd Korenaar-asperges aan vanuit Frankrijk. "Feitelijk is dit helemaal geen asperge, maar meer een graanachtig gewas, maar het is wel een superleuk product om mee te werken. Het seizoen hiervan is nog korter dan de witte asperges. Deze sierlijke, dunne stengels hebben een heerlijk kruidige en nootachtige smaak. Korenaar asperges kunnen op dezelfde manier worden bereid als groene asperges."


AAA-asperges

De bereidingswijze van de asperges bij de restaurants zijn volgens Niels erg verschillend. "Daarin trekken we nadrukkelijk met de klant op. De bereidingswijze is namelijk wel erg bepalend voor welke asperge je kiest. Veel chef-koks kiezen namelijk in eerste instantie vaak voor de meest verkochte dubbel-A asperges, die ook het meest prijzig zijn. Maar werk je met stukjes asperges recht op het bord, dan ben je beter geholpen met de dikkere Triple-A asperges, die minder gevraagd en daardoor gunstiger in prijs zijn. Zo trekken we echt samen met de klant op."

Voor meer informatie:
Niels van den Berg
Rungis
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
+31 (0)180 61 78 99
niels@rungis.nl   
www.rungis.nl