Rick Mengers, ZON:

"Hogere aanvoer, lege schappen en goede Paasvraag vielen perfect samen voor asperges"

Tholen - "We hebben een hele mooie aspergeweek gehad", blikt Rick Mengers van ZON terug op de Paasverkoop. "We gingen van een vrij koude periode naar mooi weer, dus medio vorige week kwam de aanvoer van de asperges goed op stoom. Dat pakte aan het einde van de week prima uit met mooie prijzen."

"Met name de supermarkten hebben er flink aan getrokken. De schappen waren relatief leeg, dus zij konden de asperges goed gebruiken. Dat resulteerde in een prijsniveau - gemiddeld rond de 12 euro - waar we, gezien de beschikbaarheid heel erg tevreden mee mogen zijn."

"De dubbel-A wit bleef hoofdzakelijk in Nederland, België stapte gretig in de A's en met name de onderkant van de sorteringen waren in Duitsland erg in trek", vertelt de aspergeverkoper. "Traditiegetrouw is de prijs na de feestdagen nu weer teruggezakt naar een niveau rond de 5 euro, maar vandaag hadden we dan ook van vier dagen productie."

"Ik verwacht de komende dagen dan ook wel een licht herstel. Ze zullen niet meer naar 12 euro gaan, maar 6/7 euro zou er zeker nog wel in moeten zitten. De verwachtingen zijn dat het relatief warm weer blijft, dus product hebben we voldoende tot onze beschikking. Iedereen is in productie, maar als de vraag op niveau blijft, moeten de asperges allemaal goed hun weg kunnen vinden."

Voor meer informatie:
Rick Mengers
ZON
T: + 31 (0)77 323 95 40
rick.mengers@royalzon.com 
www.royalzon.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.