Werner Kastelein, Pantheon Automatisering

"Een goede Track & Trace levert altijd winst op"

Afgelopen week was Pantheon aanwezig op de AGF-kennisdag. "Als gouden sponsor waren wij betrokken bij het evenement. De bezoekers hebben het belang van automatisering kunnen ervaren tijdens de rondleiding bij Van Gelder", vertelt Werner Kastelein, manager consultancy van Freshng, het ERP- pakket van Pantheon Bedrijfssoftware.

Automatisering voor een versproduct
Ondernemingen die opereren in een markt met producten die aan bederf onderhevig zijn, staan in hun hele productie- en leveringsproces onder grote druk. Dat geldt onder andere in de AGF-branche. "Alle betrokkenen - exporteurs, importeurs, verpakkingsbedrijven en retailers - kennen deze druk", vertelt Werner. "Veel meer nog dan in andere sectoren, draait alles om de juiste producten op het juiste moment bij de juiste klanten te leveren."

Bedrijven en branches met zulke specifieke karakteristieken en eisen als de AGF- en versbranche, hebben behoefte aan branchespecifieke bedrijfssoftware die aansluit bij hun werkwijze. "Branche gerichte ERP is veel beter dan branchegenerieke ERP-oplossingen in staat om de bedrijfsprocessen binnen de AGF-sector te automatiseren vanuit één geïntegreerde oplossing" zegt Kastelein, "en van die specifieke oplossingen voor de AGF-branche is Freshng een heel bijzonder, uitgebreid pakket."

Track and Trace
"Het gaat om bederfelijk product," zegt Kastelein. "Met andere woorden: of het nu gaat om vlees, bloemen of groenten, track and trace is van groot belang. Een goede track and trace levert altijd winst op: stel dat er een probleem is en je bent in staat om het risicogebied op die batch te verkleinen door een goede registratie, dan kan dat tot aanzienlijk minder schade leiden. Dat is een hele simpele conclusie," aldus Kastelein. "Als je bijvoorbeeld kunt aanwijzen dat een bepaalde besmetting alleen in levering X zat, en je hebt levering X ook gevolgd door het hele inkoop- en verkoopproces heen, dan kun je de risico's en de schade in belangrijke mate beperken." Kastelein vertelt over een aantal verschillende gevallen die zich in de werkelijkheid hebben voorgedaan.

Partij administratie - van de kassa terug naar de teler
Hij vervolgt: "Track and trace, welke leverancier levert partij X aan welke klant, wordt nog lastiger wanneer er ook een stukje productie in het proces verweven zit." Kastelein geeft het voorbeeld van paprika's, die in de supermarkt vaak als mooi verpakte producten te vinden zijn. "Die zijn allemaal afkomstig van verschillende leveranciers, bijvoorbeeld de gele van leverancier A, de groene van B en de rode van C. Maar ze worden wel samen in één verpakking (eindproduct) gestopt. In de partij administratie binnen Freshng kunnen wij die herkomst exact vastleggen en verwerken." Zo wordt het mogelijk om verschillende leveringen via track and trace te identificeren en te volgen naar één eindproduct in het schap.

Freshng - ERP-pakket voor AGF
Freshng - ontwikkeld voor en door de AGF-sector - is een ERP-oplossing specifiek voor AGF-bedrijven. Het is een volledig geïntegreerde oplossing waarmee alle commerciële, logistieke en financiële processen geautomatiseerd worden.

  • Stroomlijnt alle veel voorkomende commerciële, logistieke en financiële processen
  • Voor importeurs, exporteurs en groothandelaren
  • Geïntegreerde financiële administratie

Veel additionele functionaliteiten zoals mobiele apps, Power BI, EDI en AGF gerelateerde modules.

Voor meer informatie:
Wendy Dijkhuizen
Pantheon Automatisering
Abe Lenstra boulevard 30
8448 JB Heerenveen
T: +31 (0)513 657 357
info@pantheon-automatisering.nl 
www.pantheon-automatisering.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.