Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voormalig Rusland-exporteur Alexander Visser en Dirk Klerk (van Klerk Planten, Veen) organiseren levensmiddelentransport

Steun gevraagd voor hulpactie Oekraïne

Tholen - Een oude bekende uit de sector, voormalig Rusland-exporteur Alexander Visser en Dirk Klerk (van Klerk Planten, Veen) organiseren komend weekend een eerste levensmiddelentransport richting Oekraïne. “Toekijken is voor ons geen optie. Wij willen graag snel iets doen. Morgen en zaterdag gaan we 20.000 rugzakjes maken voor moeders en kinderen die gevlucht zijn uit Oekraïne om hen de eerste dagen door te helpen”, vertelt Alexander.

“We gaan twee soorten rugzakjes uitdelen, één voor kinderen en één voor moeders met levensmiddelen en benodigdheden om hen te bemoedigen en indien gewenst ook met gebed. Voor de rest gaan we dozen maken om de grens over te krijgen naar Oekraïne om mensen daar te voorzien van een soort van levensmiddelenpakketten.”

Het idee om gezamenlijk iets te doen met een oproep voor hulp in het netwerk en op social media vindt veel weerklank. “De animo om op te staan voor Oekraïne is echt geweldig. We wilden eerst met 1 auto gaan rijden, maar we gaan nu met een konvooi van 7 of 8 vrachtwagens of meer richting Oekraïne! Sommige van die auto's zijn Oekraïense auto's die niet naar huis kunnen, zo helpen we deze mannen ook nog die hier anders ontheemd op een parkeerplaats zouden staan zonder eten of drinken.”

Alexander heeft een aantal jaar geleden het roer omgegooid en heeft de AGF-handel achter zich gelaten. Na zijn vertrek volgde hij een deeltijdstudie theologie. “In de crisisjaren heb ik namelijk het stuur van mijn leven uit handen gegeven en persoonlijk Jezus ontmoet. Mijn leven is veranderd en kan het wat rustiger aan doen en nu ook de tijd en ruimte heb om dat uit te leven. Grote problemen, vragen om daadkrachtig optreden. De een geeft, de ander doet, het is een heerlijk gevoel om zo gesteund te worden.”

Binnen de korte tijd die er is pakken Alexander en Dirk het binnen de middelen zo efficiënt en professioneel mogelijk aan. De actie kan  financiële ondersteuning en goede ideeën en contacten gebruiken. “We hebben besloten om alles tegen inkoopprijzen te bestellen, anders is het logistiek en organisatorisch niet te regelen. We zijn ook dringend op zoek naar leveranciers die supersnel de inhoud voor het vullen van 6000 dozen kan leveren het gaat om pasta, rijst, pastasaus (in blik), soep (in blik of zak), noodles en pakjes aardappelpuree.” Verse goederen zijn op dit moment niet nodig, behalve handfruit dat direct uitgedeeld kan worden aan ontheemden.

Wil je bijdragen? Doneren kan hier.

Voor meer informatie:
Alexander Visser
@Alexander Visser