Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Rick Marwitz, Mirontell, verkoopt fruitsalades aan cateringbedrijven

"De keten is grondig verstoord"

Zowel voor de handel in vers fruit als voor de verwerkende bedrijven zijn de tijden niet bepaald gemakkelijk, zoals ook Rick Marwitz, vertegenwoordiger van mirontell fein & frisch uit Großbeeren in Brandenburg, vertelt. "De bevoorradingsketens zijn grondig verstoord, van de afwezige gasten tot de handelaren tot de voedingsindustrie. Om onze klanten tegemoet te komen, proberen wij ook zo nauw mogelijk met hen in contact te blijven, zodat wij kunnen inspelen op hun wensen en de producten kunnen aanbieden die ze nodig hebben. In het algemeen is de markt echter niet fundamenteel veranderd. Alles is nog steeds hetzelfde. Iedereen wacht gewoon op de terugkeer van het normale leven."


Rick Marwitz

Sinds 2004 verkoopt Mirontell verschillende fruitsalades in heel Duitsland en in de buurlanden aan CC-markten, maar ook aan groothandelaars, traiteurs, organisatoren van evenementen en andere sectoren. De kernactiviteit is de hotel-, catering- en evenementenindustrie, en deze wordt juist zwaar door alle regelgeving getroffen.

Maar ook bij Mirontell zelf waren er problemen. "Veel van onze werknemers zijn momenteel in quarantaine, omdat hun kinderen soms zijn besmet in de kleuterscholen en scholen. Over het algemeen zijn er veel uitvallen geweest als gevolg van de quarantainemaatregelen, zowel bij onze klanten als in ons bedrijf zelf," aldus Marwitz. "In de zomermaanden was er meer vraag naar standaard- en biologische producten. In de maanden van de lockdown was de vraag naar de thuisbezorgingsdienst opnieuw zeer groot. Hier werken we intensief samen met Amazon Fresh, dat in dit segment de grootste stijging kende."

Uitgebreide, interne beschermingsmaatregelen
Afgezien van de voor dit productsegment typische winterdip, heeft ook de 2G-regelgeving tot een daling van de afzet geleid. "Onze productie is op dit moment niet op volle capaciteit. Wij zien nog geen verlichting voor januari en februari. Maar wij hopen natuurlijk dat de virusgolf snel kan worden gebroken," aldus Marwitz. Volgens hem is Mirontell echter goed voorbereid.

"Onze maatregelen ter bescherming tegen corona zijn al hoger ingezet dan wettelijk verplicht is, omdat wij onze werknemers willen beschermen en productieverliezen willen voorkomen. Wij hebben geen leveringsdagen moeten annuleren en willen ook volledig operationeel blijven. Daarnaast is het voor ons belangrijk om het hele assortiment fruitsalades in kaart te kunnen brengen." De werknemers werden gevaccineerd door de bedrijfsarts van Mirontell, waardoor het bedrijf een hoge vaccinatiegraad had.

Biologische certificering en fruit van over de hele wereld
Volgens Marwitz beleefde het bedrijf zijn ernstigste dip kort na de eerste uitbraak in maart 2020, maar Mirontell gebruikte de tijd om zich te stabiliseren, nieuwe producten te ontwikkelen en nieuwe markten aan te boren. Sinds de winter van 2020 is het bedrijf ook biologisch gecertificeerd. "We staan er in 2021 veel beter voor dan in 2020. De vraag is erg goed, vooral naar biologische producten."

Mirontell haalt het fruit dat voor de productie wordt gebruikt van over de hele wereld. "Natuurlijk is dit seizoensgebonden. In de zomermaanden proberen we de goederen uit Europa te halen. Maar er groeien geen ananassen in Europa, dus moeten we ze in Centraal Amerika of Afrika kopen. In de wintermaanden nemen we dan onze toevlucht tot overzeese producten, zoals meloenen uit Honduras en Brazilië," zegt Marwitz.

"Aangezien wij de hoogste waarde hechten aan hygiënische normen, proberen wij ook onze machines steeds efficiënter te maken en zo onze productienormen hoog te houden. Wij zouden blij zijn als we de huidige golf snel zouden kunnen doorstaan en de reisbeperkingen zo snel mogelijk zouden worden opgeheven. Als we uiterlijk in april weer goed van start kunnen gaan. Het belangrijkste is dat de zaken zo goed mogelijk blijven doorgaan."

Voor meer informatie:
Rick Marwitz
mirontell fein & frisch AG
Zum Kiesberg 8
14979 Großbeeren, Duitsland
Tel.: +49 33701 35730
info@mirontell.de 
www.mirontell.de   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven