Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Normaal Marokkaans citrusexportseizoen: lichte vertragingen als gevolg van wereldwijde uitdagingen

Dankzij gunstige weeromstandigheden zal de Marokkaanse citrusoogst in 2021/22 toenemen. Telers laten weten dat de kwaliteit over het algemeen goed is met uitzondering van fruit uit de regio Souss-Massa, waar de hoge temperaturen en het tekort aan neerslag hun weerslag hadden op de maten en kleuring van het citrus. Volgens ramingen zal de Marokkaanse citrusoogst in 2021-2022 2,6 mln ton bedragen, wat neerkomt op een toename van 12% ten opzichte van 2020-2021.  

De mandarijnenoogst zal met 13% toenemen ten opzichte van het jaar daarvoor naar 1,4 mln ton. De sinaasappeloogst neemt naar verwachting met 11% toe naar 1,2 mln ton en de oogst van citroenen en limes wordt op 45.000 ton geraamd. 

Het Marokkaanse citrusexportseizoen ziet er normaal uit. Er is sprake van lichte vertragingen van leveringen als gevolg van de wereldwijde logistieke problemen. Rusland en de EU blijven de belangrijkste exportmarkten voor Marokko. Voor het marktjaar 2021-2022 wordt de mandarijnenexport op zo'n 500.000 ton geraamd, die van sinaasappelen op 120.000 ton en de export van citroenen/limes op 10.000 ton. In 2021-2022 zal de productie van Marokkaanse mandarijnen ongeveer 1,4 mln ton bedragen en dat betekent een groei van 13% ten opzichte van 2020-2021. Deze groei kan worden toegeschreven aan gunstige weersomstandigheden. In de zuidelijke regio Souss-Massa had een tekort aan neerslag echter effect op de maten en kleuring van het fruit.

klik hier om het hele rapport te lezen.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: