Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mourad Ben Salem, Med’Essor:

"De kwaliteit van de Maltese sinaasappelen uit Tunesië is dit jaar veelbelovend"

Om te kunnen voldoen aan de kwaliteitseisen van de Europese markt en die van de grote en middelgrote supermarkten, hebben telers van Maltese sinaasappelen in Tunesië, het ministerie van Landbouw en Gifruits hun krachten gebundeld om ervoor te zorgen dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen wordt teruggedrongen. Deze keuze voor kwaliteit zal van invloed zijn op de uiteindelijke opbrengst, aangezien voor dit seizoen een oogstdaling van 30% wordt verwacht.

“De Maltese sinaasappel uit Tunesië verdient het echt om te worden gezien!”
Mourad Ben Salem, manager bij Med'Essor, gevestigd op de MIN markt van Rungis, is vooral dol op dit ras, dat hij al zo’n 10 jaar onder zijn eigen merk op de markt brengt. "De Maltese sinaasappel is een ras dat het meest wordt geassocieerd met Tunesië, het land dat meteen ook de enige teler en exporteur van dit sinaasappelras ter wereld is. De Maltese sinaasappel is een heel zoete, heel sappige sinaasappel en heeft het voordeel dat deze niet alleen kan worden gebruikt als tafelsinaasappel, maar ook kan worden verwerkt tot sap. De Maltese sinaasappel uit Tunesië verdient het echt om te worden gezien! In lijn met de inspanningen van Gifruit gaan we eind januari volgend jaar een dag vol evenementen organiseren met diverse proeverijen, zodat mensen kunnen kennismaken met het ras."

“We willen 19.000 ton Maltese sinaasappelen vanuit Tunesië naar Europa exporteren”
Het Tunesische Maltese sinaasappelseizoen begint op 10 januari 2022 en eindigt eind april van dat jaar. "De producten liggen al klaar en de verwachte Brix-waarde is al bereikt. Hoewel de opbrengst dit seizoen kleiner is, is Tunesië van plan om, net als vorig seizoen, 19.000 ton Maltese sinaasappelen naar Europa te exporteren. Op deze manier kunnen we met gemak aan de vraag voldoen. Bovendien zijn er dit seizoen meer grote maten. Dit is een belangrijk voordeel dat het voor ons mogelijk zal maken om aan alle behoeften van onze klanten te voldoen via ons eigen merk Med'Essor, dat een garantie biedt op het gebied van kwaliteit, certificering en service."

Voor meer informatie:
Mourad Ben Salem
Med’Essor
Rue de Carpentras CP90295
94592 Rungis Cedex
+33 06 73 35 37 41
[email protected]

Publicatiedatum: