Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seizoen Limoré-citroenen van start

Het nieuwe seizoen van de Limone di Rocca Imperiale van het merk Limoré is tien dagen vroeger van start gegaan, dankzij de overvloedige herfstregen en het aanzienlijke temperatuurverschil 's nachts de afgelopen weken.

“We zijn het weekend van 11 en 12 december met de oogst begonnen. De eerste batches zullen 14 december beschikbaar zijn voor de Italiaanse en buitenlandse retail”, zegt Pietro Buongiorno, voorzitter van de Calabrische coöperatie Produttori di Limoni Associati di Rocca Imperiale.

seizoen 2021/2022

“Ondanks de daling van 20% ligt de hoeveelheid die wij dit jaar op de markt zullen brengen dicht bij die van het vorige seizoen (ongeveer 20.000 ton), dankzij nieuwe aanplantingen (+30 hectare). Het citrus is van uitstekende kwaliteit wat uiterlijk en smaak betreft.”

“Steeds meer Europese retailers, van Frankrijk tot Roemenië, besluiten de Rocca Imperiale-citroen in hun schappen te leggen. Het is het enige Italiaanse gewas dat de erkenning van het BGA-label heeft gekregen. Dankzij de samenwerking met de Piemontese telersorganisatie Joinfruit kunnen wij de levering garanderen van december tot juni, met verschillende soorten verpakkingen. Dit is ook de reden waarom veel ketens voor ons kiezen.”

“Vorig jaar waren de Verenigde Arabische Emiraten een belangrijke nieuwe bestemming voor ons en ook dit jaar hebben we een nieuwe bestemming: Oceanië. Naast de 2 en 4 stuks fruitverpakkingen lanceren wij in de komende weken de nieuwe 1,5 kg verpakking met handvat. Een gemakkelijk te vervoeren pakket, ontworpen voor hen die niet meer zonder Limoré kunnen.”

“Ondanks het feit dat we aan het begin van de oogst staan, is de vraag naar Limoré zeer groot. De prijzen variëren van €1,60 tot €1,80 per kg, een stijging met 25% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wij zijn ons ervan bewust dat er nog veel te doen is, maar wij zijn zeer tevreden met wat wij tot dusver in zo'n korte tijd hebben gedaan. Wij zijn erin geslaagd een identiteit en een handelswaarde te geven aan de BGA Limone di Rocca Imperiale, een gewas dat tot voor enkele jaren onder andere namen op de markt werd gebracht, als gevolg van het totale gebrek aan structuren en de opsplitsing van de telers.”

Voor meer informatie:
Pietro Buongiorno
Produttori di Limoni Associati di Rocca Imperiale - Soc. Agricola
Via Gramsci snc
87074 Rocca Imperiale (CS) - Italië
(+39) 349 4694903 / +39 320 3819847 
[email protected]
www.limore.it

O.P. Joinfruit Società Consortile a.r.l.
Via al Castello 13
12039 Verzuolo (CN) - Italië
(+39) 0175 230807
[email protected]
[email protected] 
www.joinfruit.com

Publicatiedatum: