Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Heinz Karstner, Gebr. Gottschalk Dortmund:

"Hogere benzineprijzen hebben invloed op leveringen"

Op de groothandelsmarkt van Dortmund doen de 2G-voorschriften en de beperkingen op de catering onvermijdelijk hun intrede. Het aantal klanten dat binnenloopt is duidelijk gedaald, en in plaats daarvan worden de goederen voornamelijk bij de klant afgeleverd. Maar het bedrijf staat ook voor grote uitdagingen bij de levering, zegt Heinz Karstner, directeur van Gebr. Gottschalk.

De handelsonderneming, die gevestigd is op de plaatselijke groothandelsmarkt, levert al vele jaren voornamelijk aan markthandelaren, levensmiddelendetailhandels en restauranthouders. "Wij leveren onze goederen binnen een straal van 90 kilometer. Wanneer we aan klanten buiten de regio Dortmund leveren, zijn de gestegen brandstofprijzen steeds sterker merkbaar."


Heinz Karstner tijdens een bezoek van FreshPlaza aan de groothandelsmarkt in 2018. Onder het premiumlabel Rotkehlchen worden onder meer clementines van het ras Clemenules verhandeld.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit
Vanwege het seizoen bepalen citrus en druiven nu overwegend de handel op het groothandelsterrein. Heinz: "We nemen onze citrusselectie vrijwel compleet uit Spanje af en bieden het premiummerk Rotkehlchen aan. We zijn naar verhouding weliswaar iets duurder, maar letten zeer op de kwaliteit van onze producten. We willen ook niet per se iedere afzonderlijke specialiteit aanbieden, want de kwaliteit van ons basisassortiment is extreem belangrijk voor ons. We hebben in de afgelopen jaren ook een steeds grotere focus gelegd op onbehandelde en biologische producten, zowel bij Duitse producten zoals appelen alsook bij importproducten."


Het bedrijf Gebr. Gottschalk is al sinds vele jaren op de groothandelsmarkt Dortmund gevestigd.

Prijsverhogingen en moeilijke inkoopsituatie
De omstandigheden rondom productinkoop zijn volgens Heinz tegenwoordig echt een uitdaging. "Het complete aanbodspectrum is tendentieel duurder geworden. Qua prijs zou de situatie dus beter kunnen zijn. Ondertussen zijn bepaalde producten deels ook moeilijk te krijgen: tijdens de seizoenswisseling was er een tekort aan paprika's en komkommers, inmiddels heeft de aanbodsituatie zich weer enigermate gestabiliseerd."

Voor meer informatie:
Gebr. Gottschalk
Inh. Heinz Karstner
Stand-Nr. 105 - 109
Heiliger Weg 60, 44135 Dortmund, Duitsland
+49 0231 5570730
[email protected] 
gebrueder-gottschalk.de

Publicatiedatum: