Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël oogst 4,3% minder citrus dan geraamd

Naar verwachting zal het Israëlische citrusseizoen 2021/22 worden gekenmerkt door een oogst, die aanzienlijk lager zal uitvallen dan de gemiddelde totale citrusproductie van 512.000 ton, veroorzaakt door extreme weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen.

In 2020/21 daalde de Israëlische citrusproductie met 4,3 procent onder de oorspronkelijke ramingen voor 2020 van 418.000 ton. Producenten meldden een kleinere oogst, vooral van citroenen. Als gevolg daarvan worden de oogstramingen voor sinaasappelen, citroenen en grapefruit in 2020/21 naar beneden bijgesteld.Transportproblemen
De Israëlische citrussector werd ook geconfronteerd met een aantal logistieke problemen bij de uitvoer. Er was een beperkte beschikbaarheid van zeevracht en in sommige gevallen waren zeecontainers niet direct beschikbaar voor exporteurs. Vertragingen bij de aankomst van de schepen in de havens leidden tot vertragingen bij de verzendingen en hoge overslagkosten. De stijgende kosten van het zeevervoer (die in veel gevallen met honderden procenten stegen) vormden ook een uitdaging voor de exporteurs.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: USDA

Publicatiedatum: