Israël oogst 4,3% minder citrus dan geraamd

Naar verwachting zal het Israëlische citrusseizoen 2021/22 worden gekenmerkt door een oogst, die aanzienlijk lager zal uitvallen dan de gemiddelde totale citrusproductie van 512.000 ton, veroorzaakt door extreme weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen.

In 2020/21 daalde de Israëlische citrusproductie met 4,3 procent onder de oorspronkelijke ramingen voor 2020 van 418.000 ton. Producenten meldden een kleinere oogst, vooral van citroenen. Als gevolg daarvan worden de oogstramingen voor sinaasappelen, citroenen en grapefruit in 2020/21 naar beneden bijgesteld.Transportproblemen
De Israëlische citrussector werd ook geconfronteerd met een aantal logistieke problemen bij de uitvoer. Er was een beperkte beschikbaarheid van zeevracht en in sommige gevallen waren zeecontainers niet direct beschikbaar voor exporteurs. Vertragingen bij de aankomst van de schepen in de havens leidden tot vertragingen bij de verzendingen en hoge overslagkosten. De stijgende kosten van het zeevervoer (die in veel gevallen met honderden procenten stegen) vormden ook een uitdaging voor de exporteurs.

Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Bron: USDA


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven