Palbox komt met kratten die functioneel en mooi zijn

In het Italiaanse Trentino Alto Adige is aandacht voor het milieu aan de orde van de dag en daarom heeft een bedrijf uit de provincie Bolzano nieuwe kratten ontworpen die zowel functioneel als mooi zijn. Ze wegen 20% minder dan conventionele kratten.

Palbox heeft deze Ivy-kratten bedacht. Ten overstaan van een bont gezelschap van deelnemers, waaronder fruithandelaren, vertegenwoordigers van Zuid-Tiroolse en Trentinese instellingen en deskundigen op het gebied van duurzaamheid en logistiek, werd de innovatie gepresenteerd.

Daniele Scherbi en Markus Telch

“Als de kratten gestapeld zijn, lijkt het net een muur van klimop. Het geheel vloeit echter voort uit een provinciale wet die bepaalt dat kratten in verschillende tinten groen moeten worden uitgevoerd en die wij zowel uit esthetisch oogpunt als uit het oogpunt van efficiëntie ten volle wilden benutten”, zegt manager Daniele Scherbi. 

Maar het uiterlijk wordt geëvenaard door het technische aspect en de kratten wegen 20% minder dan traditionele kratten.

Ivy, geïnspireerd door de natuur, is een grote krat van HDPE (high-density polyethylene) die nieuwe normen stelt op het gebied van logistiek management, design en productinnovatie en een belangrijke bijdrage levert aan een meer verantwoorde ontwikkeling van onder andere de appellogistiek.

Het originele ontwerp, dat werd ontwikkeld met het oog op een perfecte integratie in de landschappelijke context waarin de kratten worden gebruikt, geeft het best uitdrukking aan het concept achter Ivy, namelijk een milieubewust beheer van de hulpbronnen. Aan het eind van de levenscyclus wordt het namelijk 100% gerecycled en met het nieuwe materiaal wil Palbox andere producten maken. Zo passen de kratten perfect in de logica van de kringloopeconomie en hebben zij van het Instituut ter bevordering van de plasticrecycling het label Plastic, Second Life gekregen.

Ivy is ontworpen door MM Design, vertegenwoordigd door Alex Terzariol. “Bij het ontwerpen dachten we aan de grote muren van gestapelde kisten die door fruitcoöperaties worden gebruikt en vroegen we ons af hoe we dit beter in harmonie met het landschap konden brengen. We hebben ons laten inspireren door de klimop en aan de hand daarvan een textuur gekozen om een natuurlijke esthetiek te bereiken. Als de kratten worden gestapeld, lijkt het effect op dat van de klimplant en wordt er een doorlopend patroon gevormd met een uniek effect.”

Palbox werd opgericht in 1972 en is gespecialiseerd in de productie van grote kratten voor de agrarische sector. Met 50 jaar ervaring en drie strategisch gelegen fabrieken in Europa is de onderneming verantwoordelijk voor ongeveer 90% van de gehele Europese productie van kratten. Dankzij een uitgekiend productiesysteem bevordert het bedrijf de modernisering en ontwikkeling van de appellogistiek en is het vandaag in staat 100% van de plastic verpakkingen te recycleren.

Voor meer informatie:
Daniele Scherbi
Palbox
Via Brennero nr. 11/13
39044 Egna (BZ) - Italië
+39 0471 812311
palbox@palbox.it  
www.palbox.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven