2JV Emballage

“We werken aan de verpakkingen van de toekomst”

2JV Emballage is gevestigd in het noorden van Frankrijk, niet ver van Douai. Dit jonge bedrijf, opgericht in 2016, biedt een compleet assortiment verpakkingen, bestemd voor de agrofoodsector: van groenten en fruit tot vlees, gevogelte en vis. Aanvankelijk ontwikkelde het bedrijf zich met name op het gebied van witlofverpakkingen (dozen, bakjes, zakjes), maar gaandeweg breidde 2JV Emballage het aanbod uit naar verpakkingen voor vrijwel alle soorten groenten en fruit: wortelen, veldsla, stoofschotels, rood fruit, aardbeien, etc..

Het bedrijf heeft bovendien goed geluisterd naar de wensen van klanten door het visuele aspect en het formaat van de verpakkingen te personaliseren. 2JV Emballage weet de diverse producten van klanten op deze constant in ontwikkeling zijnde markt zo op een perfecte manier te presenteren.

Gefocust op het ontwikkelen van milieuvriendelijke oplossingen, streeft 2JV Emballage altijd naar innovatie. Nu de groenten- en fruitsector zich voorbereidt op het vanaf 1 januari 2022 implementeren van de regels van de AGEC-wet, toont het bedrijf zich bereid het ecologisch verantwoorde productassortiment te versterken en uit te breiden.

Ontwikkeling van het aanbod kartonnen verpakkingen
2JV Emballage wil het assortiment kartonnen dozen (onder- en bovenkant met of zonder venster) en bakjes verder ontwikkelen. “Afhankelijk van de producten bieden we verpakkingen van verschillende kwaliteiten aan. Momenteel houden we ons bezig met het standaardiseren van de diverse formaten, zodat ook het verpakkingsmateriaal van de oververpakkingen (kartonnen bakjes, houten kistjes en IFCO-kistjes) beter zijn aangepast”, geeft 2JV Emballage aan.

Om er daarnaast voor te zorgen dat de verse producten goed bij de eindverbruiker aankomen en al hun kwaliteiten behouden blijven, letten we erop dat het gramsgewicht altijd zo goed als gelijk blijft. “Groenten en fruit zijn natte producten en dus zijn we genoodzaakt om de kwaliteit van onze verpakkingen aan te passen.”  2JV hecht zoals gezegd veel belang aan het goed luisteren naar de wensen van klanten. “We werken niet zomaar samen met een aantal namen, maar met mensen en hun verhalen. We groeien samen.” Van de fabricage van de producten tot de levering van de producten aan de klant, elke stap wordt persoonlijk en van dichtbij gevolgd.

Op zoek naar de meest aangepaste en dus meest milieuvriendelijke oplossing
Behalve naar kartonnen verpakkingen doet het bedrijf op dit moment samen met partner JANUSAC onderzoek naar het verder ontwikkelen van milieuvriendelijke verpakkingen. “We willen de verpakkingen van de toekomst zien te vinden: verpakkingen die de gestelde milieunormen respecteren, de versheid van de producten garandeert en ervoor zorgt dat ze lang kunnen worden bewaard. Een combinatie van papieren flowpack-oplossingen en onze kartonnen bakjes zou het voor ons mogelijk maken om 100% biologisch afbreekbare en dus 100% milieuvriendelijke verpakkingen te creëren.”

“Het voordeel van een samenleving als de onze is dat we directe feedback hebben van tuinders en telers. Samen met hen doen we allerlei testen, bijvoorbeeld om te kijken hoe lang een product in de koelkast goed blijft. Mede dankzij dit netwerk kunnen onze projecten snel vorderen.”

Om te kunnen voldoen aan de Franse plasticwet die binnenkort in werking treedt wil 2JV Emballage ook nu al inspelen op de verpakkingsrevolutie die gaande is en de sector aangepaste oplossingen aanbieden. Dankzij het commerciële team van 2JV Emballage kan het bedrijf die verpakkingen in heel Frankrijk aanbieden.

Voor meer informatie:
2JV Emballage 
Rue des Molettes - ZAC du Chevalement
59286 Roost-Warendin, Frankrijk
contact@2jv.fr
www.2jv.fr


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven