"Papier is een effectieve en kosteneffectieve oplossing voor koel bezorgd"

Tijdens de pandemie is het gebruik van e-commerce sterk toegenomen, met inbegrip van online aankopen van voedingsproducten die tijdens het verladingsproces thermisch moeten worden beschermd. In de meeste gevallen worden producten binnen 24 uur geleverd en traditioneel werden veel van deze producten verladen met behulp van geëxpandeerd polystyreen (Eps) kartons en andere niet-duurzame traditionele koelketenoplossingen. Hoewel deze kartons licht zijn en een goede thermische bescherming bieden, hebben ze ook nadelen.

Is er een haalbaar alternatief voor plastic koelverpakkings-oplossingen?
Het antwoord is eenvoudig: Ja, vooral voor producten die 24 uur of zelfs tot 48 uur thermische bescherming nodig hebben. Ranpak heeft een unieke milieuvriendelijke oplossing op papierbasis ontwikkeld voor koelketenverpakkingen: WrapPak Protector. Het gebruik van thermische voering van 100% papier in plaats van producten op basis van aardolie heeft vele milieuvoordelen:

  • 100% papier. Onze WrapPak beschermfolie bestaat uit 100% papier; er worden geen kunststoffen gebruikt.
  • 100% hernieuwbaar. Wij gebruiken FSC-gecertificeerde materialen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen en met een chain of custody certificering.
  • 100% recyclebaar. Er zijn geen belemmeringen voor het invoeren in de recyclingstroom.
  • 100% biologisch afbreekbaar. Aangezien WrapPak geen kunststoffen of andere op petroleum gebaseerde additieven bevat, is het 100% biologisch afbreekbaar als het toch op de stortplaats terechtkomt.

WrapPak Protector biedt ook belangrijke logistieke voordelen. Deze omvatten:

  • Aanzienlijk verminderde eisen voor de opslag van verpakkingsmateriaal. Eén pallet WrapPak papier verpakt evenveel product als tot 24 pallets Eps koelkartons.
  • De gegolfde papieren pads die gebruikt worden voor thermische bescherming worden op aanvraag geproduceerd, waardoor de vereiste opslagruimte tot een minimum beperkt blijft, de transportkosten gedrukt worden en het risico op een tekort aan verpakkingsmateriaal tijdens een drukke periode beperkt wordt.

Hoe is de thermische bescherming in vergelijking met Eps kartons?
Onze experts hebben uitgebreide testen uitgevoerd om te bepalen hoe Ranpak WrapPak Protector zich verhoudt tot Eps-kartons op het vlak van thermische bescherming en het goede nieuws is dat WrapPak Protector ruwweg gelijkwaardig is aan Eps-kartons. Onze studies, uitgevoerd volgens het West-Europese testprofiel (omgevingstemperaturen tussen 14-25°C) met grote kartons van 45 liter en 4 koelverpakkingen van elk 300 gram, toonden aan dat producten verpakt met WrapPak Protector golvende kussens een thermische bescherming behielden die ruim binnen de gespecificeerde temperatuurbereiken voor deze producten lag, met een marge van vier uur voor de koelte in vergelijking met de Eps-kartons. Bovendien, zoals eerder vermeld, profiteren de verpakkers van kostenbesparingen bij opslag en transport en van een verbeterde duurzaamheid.

Voor meer informatie:
www.ranpak.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven