Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Markttrends LAVA:

"Stijgende productie prei, aubergines zakken in aantal en prijs"

Voor broccoli is er momenteel een ruim aanbod. De prijzen schommelen naargelang de vraag, meldt Lava in haar wekelijkse nieuwsbrief. Het signaleert tevens een stijgende productie van prei, de noteringen blijven vrij stabiel. Wel zien we een duidelijk verschil in prijs tussen de verschillende sorteringen. Kouder weer zal het verbruik hopelijk stimuleren. Op een voorlopig rustige witloofmarkt trekken prijzen deze week aan. Volumes zijn te verwachten voor deze periode van het jaar, aantallen stijgen week na week. Voldoende sluitkolen op de markt, witte kolen worden het duurst verkocht.

Aubergines zakken in aantal en prijs. Beperkt aanbod in komkommers werd in het begin van de week zeer duur verkocht, prijzen herstellen zich de laatste dagen opnieuw. Bijna einde seizoen ook voor de paprika’s. Groen is de goedkoopste kleur op de klok, rood veruit de duurste.
Normaal aanbod in alle sla-types, dit zal enkel maar toenemen de volgende weken. Veldsla trekt licht aan in prijs. Ruime aanvoer venkel en knolselder, normale prijzen voor deze periode. Inlandse appelen en peren volop beschikbaar!

Bron: LAVA

Publicatiedatum: