Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siropack biedt met Canadese multinational oplossing voor recycling A-PET verpakkingen aan

Het Italiaanse Siropack uit Cesenatico, dat verpakkingstechnologieën produceert en een intern centrum voor onderzoek en ontwikkeling heeft, heeft het patent Respect gecreëerd om 100% van de kunststoffen in voedselverpakkingen te recyclen. Op 6 en 7 oktober 2021 heeft de Canadese multinational Cascades een bezoek gebracht aan Siropack om de overeenkomst te bekrachtigen die voorziet in de exclusieve exploitatie van het octrooi dat belangrijke veranderingen teweegbrengt op het gebied van de recycling van plastic voedselverpakkingen.

Respect is een revolutionair systeem dat een oplossing biedt voor het probleem van het recyclen van A-PET-voedselverpakkingen. Tot nu toe verhinderden de lijm en de resten die na opening aan de rand van het bakje bleven kleven, een volledig hergebruik ervan. De innovaties maken het mogelijk deze technische beperking te overwinnen en het materiaal van de verpakking 100% recyclebaar te maken.

“Het model voor het beheer van recycling heeft zeker indruk gemaakt op onze Canadese partners en de regio Emilia-Romagna heeft bij deze gelegenheid laten zien dat zij niet alleen zelf iets kan leren, maar ook anderen iets kan leren. Ik denk ook dat onze unieke expertise relevant kan zijn om gerecycleerde materialen nieuw leven in te blazen zodat ze niet langer afval zijn,” zegt Rocco De Lucia, oprichter en eigenaar van Siropack, dat hij samen met zijn vrouw Barbara Burioli bestuurt.

De Canadese multinational staat op de zeventiende plaats van 's werelds meest duurzame ondernemingen. Siropack heeft hiermee dus een prestigieuze klant binnen gehaald.

Cascades ging op missie naar Cesenatico om ervaringen en kennis met betrekking tot duurzaamheid te delen met het team van Siropack. Luc Langevin en Jerome Porlier, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter, waren te gast bij Siropack om de implicaties van deze nieuwe verpakkingstechnologieën te onderzoeken.

V.l.n.r.: Luc Langevin, Rocco de Lucia en Jerome Porlier

De ontmoeting vindt haar weerslag in een Noord-Amerikaans bedrijf met 12.000 werknemers en meer dan 50 jaar activiteit in de recyclingsector.

Er zijn verschillende punten van overeenstemming en convergentie tussen het Italiaanse bedrijf en zijn Canadese partner. Bijvoorbeeld de bevestiging van een nieuwe kringloopeconomie die plastic materialen een oneindig leven geeft, de oriëntatie op de klant en ideeën binnen een traject van ontwikkeling en realisatie.

Voor meer informatie:
Siropack Italia S.r.l. 
Via Balitrona 22/C
47042 Cesenatico (FC) - Italië
+39 0547 671116
info@siropack.it 
www.siropack.it 

Publicatiedatum: