Exportprijs Chinese knoflook 45% gestegen

"In september is knoflook voor koelopslag op de markt gekomen. De algemene prijs was stabiel gedurende het grootste deel van de maand, maar begon te stijgen rond het Mid-Autumn Festival (21 september, 2021). Het aandeel van de koelopslagknoflook op de knoflookmarkt blijft elke dag toenemen. Er is meer dan genoeg knoflook in bewaring. De totale exportprijs van Chinese knoflook is met 45% gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van de stijgende transportkosten," zegt Annie Chen van Jining Fenduni Foodstuff.

Veel kopers stellen de aankoop van knoflook uit vanwege de stijgende transportkosten. Zij hopen dat de prijs zal dalen en dat ze dan hun knoflook kunnen kopen. Dit fenomeen is zo wijdverspreid dat sommige knoflookbewerkende fabrieken hun bewerkte knoflookproducten hebben moeten terugbrengen naar koelopslag totdat de bestellingen kunnen worden verladen. Dit legt een grote druk op de opslagfaciliteiten. Wanneer producten lange tijd in opslag blijven, neemt het risico toe dat kopers hun bestellingen annuleren. Dit zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de export van Chinese knoflook.

De torenhoge transportprijzen over zee worden met de dag hoger en sommige landen zijn gaan nadenken over toezicht op de sector. Veel grote scheepvaartmaatschappijen hebben ervoor gekozen hun prijzen medio september te bevriezen. Maar "bevroren prijzen" gelden alleen voor de basisprijs, niet voor toeslagen en de extra kosten zijn intussen de zwaarste last voor handelaren geworden.

Voor de meeste handelaren zal de tijdelijke bevriezing van de scheepvaartkosten op korte termijn geen gevolgen hebben voor de markt. Bovendien is de situatie zo onzeker geworden dat de meeste exporteurs niet in staat zijn nauwkeurige prijzen te geven en dat verhoogt uiteraard de risico's van de export.

Annie Chen: "De prijsstijging van de transportkosten is veel groter dan de prijsstijging van exportknoflook. In vergelijking met vorig jaar is de exportprijs met 45% gestegen. Hoewel de scheepvaartmaatschappijen een prijsbevriezing hebben aangekondigd, is de situatie niet gestabiliseerd, maar alleen maar erger geworden. Bovendien is het moeilijk om aan laadruimte te komen omdat er een tekort is aan scheepscontainers. Dit probleem zal niet voor het einde van dit jaar zijn opgelost. Bovendien kunnen slechte weersomstandigheden de laatste fase van het knoflookplantseizoen beïnvloeden, wat de prijs zal opdrijven. Met andere woorden, de klanten kunnen beter vroeger dan later bestellen."

Voor meer informatie:
Annie Chen - Sales Manager
Jining Fenduni Foodstuff Co., Ltd.
Skype: fenduni5 
+ 86 18678710377 
annie@china-garlic.com
www.garlics.com
www.china-garlic.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven