Vernieuwde handheld terminal voor in-store processen

23.500 vernieuwde scanners voor personeel en klanten Coop Zwitserland

Zetes, de specialist in supply chain executie, heeft een nieuwe infrastructuur van handheld terminals geleverd voor meer dan 2.200 winkels van de Zwitserse Coop Group. De levering bestaat uit 10.000 Zebra PS20 personal shoppers voor klanten en 13.500 Datalogic Memor20 mobiele computers voor winkelmedewerkers. De nieuwe terminals vervangen de vorige generatie apparaten, die ook door Zetes waren geleverd, om nog efficiëntere, naadloze winkelprocessen mogelijk te maken.


Foto: Zebra device. Bron: Zetes

Coop Group is een van de grootste winkel- en groothandelsketens in Zwitserland. Het is een coöperatie met circa 2,5 miljoen leden en bijna 91.000 medewerkers. In 2020 behaalde Coop Group een jaaromzet van CHF 30,2 miljard (€27,9 miljard). Zetes is al sinds 2009 hardwarepartner van Coop en heeft ook de vorige generatie aangeleverd. Die zullen nu geleidelijk aan uitgefaseerd worden vervangen door de nieuwe terminals.

De compacte Datalogic handhelds hebben het formaat van een smartphone en worden in gebruik genomen door de medewerkers in de supermarkten, die hiermee de voorraden op de schappen en in de magazijnen precies kunnen bijhouden. Deze full-touch handhelds werken met het Android-besturingssysteem en zijn voorzien van een krachtige megapixel 2D-scanengine waarmee alle productbarcodes snel gescand kunnen worden. Hierdoor krijgen de medewerkers in real-time informatie over de voorraadniveaus, zodat ze snel aanpassingen kunnen doorvoeren.

De compacte Zebra PS20 personal shoppers werken als een persoonlijke assistent voor klanten in de winkels van Coop. Wanneer de klant een product in het winkelwagentje legt, wordt de barcode automatisch gescand. Hiervoor hoeft de klant het scanapparaat niet uit de houder te nemen.
De Android-apparaten hebben een interactieve app om extra productinformatie of handige tips weer te geven.

Als onderdeel van de serviceovereenkomst verzorgt Zetes de volledige voorbereiding en aanlevering van de infrastructuur, zodat alle apparaten zijn voorzien van de nieuwste besturingssystemen en firmware. Voor de mobiele computers van Datalogic maakt Coop ook gebruik van het Zetes TotalCare-serviceplatform, een webgebaseerde oplossing voor het beheer van mobiele apparaten, inclusief onderhoud en reparatie.

"Ik was heel blij met de soepele en zorgvuldige uitrol van onze 13.500 Memor computers en de gelijktijdige levering van 10.000 PS20 personal shoppers", zei August Harder, IT Manager bij Coop Zwitserland. Hij was vooral erg tevreden "omdat Zetes de nieuwe Datalogic Memor20 mobiele computers in grote aantallen kon leveren, hoewel dit model pas kort voor aanvang van het project was uitgebracht".

Voor meer informatie:
Mathilde Alves Nunes
Zetes
+32 2 728 37 03
mathilde.alves@zetes.com 
www.zetes.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven