McPlant

McDonald's gaat plantaardige burger aanbieden in VK en Ierland

De Britse en Ierse McDonald heeft een pilot aangekondigd voor haar eerste plantaardige burger: de McPlant, die qua smaak en beleving niet onderdoet voor de gewone McDonald's hamburgers en klanten een plantaardig alternatief biedt. 

Er gingen drie jaar aan onderzoek en ontwikkeling vooraf voor McDonald's haar Britse en Ierse klanten deze plantaardige burger kon presenteren. De McPlant werd ontwikkeld met het oog op smaak en kwaliteit en kwam tot stand in samenwerking met Beyond Meat voor het innoveren van de vegan kaas op basis van erwtenproteïne, die hetzelfde smaakt als de iconische McDonald's plakjes kaas, evenals voor de ontwikkeling van een nieuwe vegan saus. 

Het VK en Ierland zijn de meest recente markt waar de plantaardige burger wordt geïntroduceerd na de aankondiging van het wereldwijde McPlant-platform in 2020. De Britse en Ierse versie van de McPlant is geheel afgestemd op de verwachtingen van de lokale klanten en voldoet aan de hoge standaarden voor veganistische voeding van de Vegetarian Society.

De indrukwekkende McPlant bestaat uit een vegan sesambroodje, mosterd, ketchup, vegan saus, verse ui, augurk, sla, tomaat en veganistische kaas. De burger wordt apart van de andere McDonald's hamburgers bereid en de broodjes worden met speciaal hiervoor bestemd keukengerei belegd. 

Michelle Graham-Clare, marketingdirecteur bij McDonald's VK en Ierland: "We zijn erg blij dat we de McPlant nu eindelijk ook in het VK en Ierland kunnen introduceren. Zoals bij al onze producten nemen we de tijd om ervoor te zorgen dat ze aan de hoogste eisen beantwoorden en in de smaak zullen vallen bij onze klanten. We zijn steeds op zoek naar manieren om te innoveren en tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten. Met de McPlant bieden we een smakelijke, plantaardige burger aan, waar iedereen van zal genieten, of men nu vegan is of gewoon een keer voor een plantaardige burger kiest."

De McPlant zal vanaf 29 september verkrijgbaar zijn bij 10 restaurants in Coventry, vanaf oktober bij 250 vestigingen en vanaf januari in heel het land. Kijk voor een lijst van alle restaurants op mcdonalds.co.uk/mcplant.

Voor meer informatie: 
McDonalds
McDonalds.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven