Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Di Maggio, Apimex Fruchthandel:

"Goede kwaliteit en stabiele prijzen bij Hongaarse puntpaprika's"

Veel Europese bedrijven waren getroffen door de kou in het voorjaar. Ook in Hongarije kwam het vanwege de vorst tot grotere vertragingen. Apimex Fruchthandel uit München biedt als aanbieder van een compleet assortiment onder andere ook puntpaprika's uit Hongarije aan, meldt directeur Marco Di Maggio.

Goede kwaliteit ondanks kou en hitte
"Vanwege de kou in maart begon het seizoen met zo'n twee weken vertraging, waardoor we de puntpaprika's pas in de tweede week van juli aan konden bieden", aldus Marco. "De kwaliteit is tot nu toe heel goed geweest, ondanks de zeer sterke hitte in juli."

Stabiel prijsniveau en lange verkoopperiode 
"De kiloprijs lag vrijwel doorlopend op meer dan 2 euro, wat ongeveer overeenkomt met het prijsniveau van het voorgaande jaar. Ik schat dat dit niveau zich ook nog wel staande zal weten te houden." Het aanbod zal vermoedelijk nog tot half oktober verkoopbaar zijn.

De vraag is in de eerste week van augustus iets afgezwakt. Traditioneel trekt de vraag in de eerste weken van september echter weer wat aan. "Week 36 liep zeer goed."

Voor de levensmiddelenhandel levert het bedrijf alleen producten uit kassen en geen producten uit de vollegrond. Gemiddeld verkoopt men zes tot acht vrachtwagenladingen puntpaprika's per week.

Voor meer informatie:
Marco Di Maggio
Apimex Fruchthandel GmbH
Postfach 750502
D-81335 München
+49 89 76 77 450
nfo@apimex.de
www.apimex.de  

Publicatiedatum: