Qingdao Hengsheng Plastic:

"We hopen bedrijven te helpen besparen op hun verpakkingskosten"

De Covid-19-pandemie, de stijgende transportkosten en het tekort aan zeecontainers hebben allemaal invloed op de internationale AGF-handel. Vertragingen en achterstanden in havens leiden tot productschade en -verlies. Deze ontwikkelingen maken een goede verpakking des te belangrijker. Qingdao Hengsheng Plastic is een gespecialiseerde fabrikant en leverancier van plastic kratten voor tuinbouwproducten zoals okra's, asperges, gember, kersen, mango en druiven.

Vivien is verkoopmanager bij Qingdao Hengsheng Plastic. Zij vertelt over de unieke kenmerken van deze plastic kratten: "Wij produceren drie soorten polypropyleen (pp) kratten: geleidende, niet-geleidende en normale. De kratten hebben een geïntegreerd ontwerp. Ze zijn zeer sterk en inklapbaar. Het materiaal is water- en oliebestendig, stevig en herbruikbaar. Bovendien kunnen we de kratten maken op de specifieke afmetingen die onze klanten nodig hebben."

Gevraagd naar het effect van dit materiaal op het milieu, antwoordt Vivien: "Voor de opvouwbare groente- en fruitkratten worden zuivere grondstoffen gebruikt, zonder extra materiaal van slechte kwaliteit. Dat maakt ze vriendelijk voor het milieu. Onze kratten zijn sterker dan traditionele kratten, gebruiken minder grondstoffen en kunnen keer op keer worden gebruikt. Dit helpt onze klanten te besparen op de kostprijs van grondstoffen."

Qingdao Hengsheng Plastic produceert meer dan 10 mln opvouwbare plastic kratten per jaar. Zij exporteren hun producten voornamelijk naar Mexico, Egypte, Spanje, Israël, Brazilië, Turkije en de VS.

"Sinds vorig jaar zijn de verladingskosten de pan uit gerezen en zijn containers moeilijk te vinden. Deze omstandigheden hebben ook een impact op ons bedrijf. Ons exportvolume is met 30% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Bovendien zien veel van onze trouwe klanten hun bedrijf lijden, dus verminderen ze hun inkoop bij ons. Maar sommige handelaren die in het verleden kartonnen dozen gebruikten, gebruiken nu plastic kratten, omdat hun producten meer tijd doorbrengen in zeecontainers, als gevolg van backlogs in havens en vertragingen in verzendperiodes. De plastic kratten zijn steviger en de prijs-kwaliteitverhouding is beter. We hebben veel aanvragen van nieuwe klanten gekregen."

"Onze kratten voor okra's en asperges komen vooral in Noord-Amerika terecht. De Noord-Amerikaanse markt stelt hoge eisen aan de kwaliteit van food-grade kunststof verpakkingen. Daarom controleren wij de kwaliteit van de grondstoffen en het productieproces streng. Onze producten zijn ISO9001 en SGS gecertificeerd."

Voor meer informatie:
Vivien
Qingdao Hengsheng Plastic Co., Ltd.
+861 5564 851 301 
vivien@qdhsplastic.com 
www.chinacorflute.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven