Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse online discountsupermarkt Butlon van start in België en Duitsland

Duitsland: Rewe introduceert 'Better Half' vleeswaren met 50% groenten
Rewe Group heeft onder de merknaam 'Better Half' klassieke vleeswaren geïntroduceerd die voor 50% uit groenten bestaan. De retailer beweert dat het vlees- en groentenassortiment een primeur is in supermarkten in Duitsland. Rewe Group richt zich met dit assortiment op consumenten die hun vleesconsumptie willen verminderen. Better Half is ontwikkeld in de productiefaciliteit van het Rewe-concern in Wilhelm Brandenburg.
Bron: esmmagazine.com 

Ministers eisen onderzoek naar overname Morrisons van € 7,3 mld: Angst voor Amerikaanse koper en impact op Britse voedingsvoorzieningsketen
Britse ministers werden opgeroepen om de overname van Morrisons voor € 7,3 mld te onderzoeken vanwege de mogelijke gevolgen voor de Britse voedingsvoorzieningsketen. De bazen van het supermarktconcern zijn voor de verkoop aan de private equity firma Fortress die wordt gesteund door een consortium en benadrukken dat het een "goede beheerder" van het bedrijf zal zijn.
Bron: thisismoney.co.uk 

Online discountsupermarkt Butlon van start in België en Duitsland
Butlon, een Nederlandse online supermarkt die prat gaat op zijn lage prijzen, wil nog voor het einde van het jaar beginnen met het bezorgen van boodschappen en maaltijden in België en Duitsland. Butlon begon als een platform dat maaltijden bezorgt voor restaurants, maar groeide tijdens de lockdowns van vorig jaar uit tot een volwaardige online supermarkt met een assortiment van 1.200 producten, die boodschappen aan huis bezorgt. Omdat het bedrijf zich bevoorraadt bij horecagroothandels, kan de webwinkel AGF-producten voor lage prijzen aanbieden. Oprichter Alessio Pinna noemt zijn websuper "de online versie van Lidl of Aldi".
Bron: retaildetail.eu 

Frankrijk: Dit is de nieuwste generatie gemakswinkel volgens Monop'
Monop', de convenience formule van Groupe Casino, heeft in Parijs een 'phygital' city store van de nieuwste generatie geopend: het combineert duurzaamheid, food service, e-commerce en opmerkelijke diensten met een onbemande ruimte die 24/7 openblijft.
Source: retaildetail.eu 

VK: Sainsbury's introduceert eerste elektrische koeltrailers in z'n vloot
Sainsbury's is de eerste Britse retailer geworden die volledig elektrische koeltrailers in zijn leveringsvloot introduceert. De oplegger van de vrachtwagen is 100% elektrisch, om de etenswaren van de klanten gekoeld te houden. Dit betekent dat de koelwagens geen koolstofemissies of deeltjes zoals stof, vuil, roet of rook in de lucht uitstoten en een lage geluidsemissie hebben. Dit vermindert de totale milieu-impact van het voertuig, helpt de lokale gemeenschappen te beschermen en is beter voor de planeet.
Bron: about.sainsburys.co.uk 

Duitsland: Rewe test zelfrijdende winkel
Rewe en Vodafone hebben in Keulen een zelfrijdende winkel getest, die stopt als een klant naar het voertuig zwaait. Volgens het bedrijf gaat het om een Europese primeur. De mobiele winkel, die de naam 'Snack Mobil' heeft gekregen, zal voorbijgangers en kantoormedewerkers op verzoek snacks, snoep en drankjes aanbieden op de handelscampus Carlswerk in Keulen. De aankopen zullen contactloos worden betaald. Na de opstartfase zal het voertuig elke dag van 10 uur 's ochtends tot 4 uur 's middags in een continue lus rond de campus rijden, meldt Tag24.
Bron: retaildetail.eu 

Publicatiedatum: