Nog twee weken asperges en rabarber

Op 24 juni eindigt traditioneel de oogstperiode van asperges en rabarber in Duitsland. Wie dus nog trek heeft in de beide stengelgroenten moet haast maken, aldus het Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer.

De asperge- en rabarberplanten hebben een rustfase nodig, waarin ze loof kunnen vormen. Door middel van fotosynthese worden reservestoffen gevormd, die dan in de herfst in de wortels worden opgeslagen. Dit natuurlijke proces is van groot belang, aangezien de planten in het komende voorjaar alleen weer goed uit kunnen lopen wanneer er voldoende reservestoffen op werden geslagen. Er zijn dus nog twee weken over om verse  asperges en rabarber uit Duitse teelt in te kopen.

Liefhebbers van beide groentensoorten kunnen het seizoen echter ook verlengen. Want zowel asperges alsook rabarber kunnen zeer goed in worden gevroren. Daarvoor wordt de rabarber gewassen, afgedroogd, eventueel geschild en in stukken gesneden. Zo kan rabarber op gebak, als compote of als ingrediënt van confituren nog voor een lange tijd gebruikt worden.

En ook aspergeliefhebbers kunnen de wachttijd tot aan het komende voorjaar verkorten. De asperges worden geschild en in rauwe toestand ingevroren.

Foto: Sabine Weis/Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven