Theo De Vuyst, groothandel De Vuyst-Meiresonne

“Na het openen van de terrassen schoten de bestellingen door het dak”

Tholen – Vorig weekend kregen de terrassen in Nederland groen licht om hun deuren te openen, afgelopen weekend mochten de Belgen ook weer genieten van een terrasje. Na maanden gesloten te zijn, is het openen van de terrassen de eerste stap in het openen van de horeca. Voor groothandel De Vuyst-Meirsonne een feest.

“Vanaf vorige week woensdag gingen de bestellingen door het dak”, vertelt Theo De Vuyst. “De vraag nam enorm toe en onze klanten met een terras waren ontzettend gelukkig. Ze hebben ook flink geïnvesteerd in middelen om alles in goede banen te leiden en een deel van de gemiste omzet in te halen.”

“Na al die maanden heeft iedereen weer zin om wat buiten de deur te eten. De vraag vanuit de horeca steeg, maar dan zie je ook dat de bestellingen van de winkeliers iets kleiner zijn”, zegt Theo. “Er is vooral veel vraag naar de producten van Koppert Cress en daar zijn we heel blij mee. Dat bedrijf heeft flink geleden onder de crisis en we hopen dat het bedrijf, net als alle andere getroffen bedrijven, er weer snel bovenop komt. Zonder leveranciers kunnen wij ook niet verder. De coronapandemie heeft alles verziekt, hopelijk kunnen we deze crisis snel achter ons laten.”

Ook asperges lopen goed. “We zitten volop in het aspergeseizoen. Op dit moment zien we weinig problemen in de aanvoer en loopt de afzet goed door. Met deze specialiteiten kunnen horecaondernemers, maar ook winkeliers zich onderscheiden. Zeker in deze tijd moeten we positief denken en roeien met de riemen die we hebben. Er wordt gesproken om heel de horeca in juni te openen, we hopen erop, zeker nu steeds meer mensen een vaccin hebben gekregen. We moeten met zijn allen doorgaan, dan komen we er wel”, besluit Theo.

Voor meer informatie:
Theo De Vuyst
De Vuyst-Meiresonne
Industriepark Rosteyne 21
9060 Zelzate
+32 (0)9 342 85 78
info@bvbadevuyst.be    
www.bvbadevuyst.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven