Verslag kasteelt week 17

Goede prijs verlengt het paprikaseizoen in Almería

Volgens het rapport over de voortgang van de teelt in de Spaanse regio Andalusië in de week van 26 april tot 2 mei 2021, gepubliceerd door het Andalusische Secretariaat-generaal voor Landbouw, Veeteelt en Voedsel, zal de tomatenoogst van de lange cyclusteelt in de streek van Níjar, in het oosten van de provincie Almería, naar verwachting over een of twee weken afgerond worden, hoewel de vruchtzetting en de maatvoering van de tomaten iets is verbeterd als gevolg van de mooie temperaturen. De meest geoogste variëteiten waren in week 17 Kumato, cherrypruim, cherrytros, roze tomaten en Coeur de Boeuf.

De aubergines hadden zich goed hersteld van de kou van de voorafgaande weken. De planten waren krachtig en de vruchten waren van goede kwaliteit. Men begon ook met de voorbereidingen van de eerste oogst van de korte cyclus komkommers. De courgettes waren van goede kwaliteit.

Door de slechte weersomstandigheden was de vruchtzetting bij de watermeloenen niet zo goed verlopen als bij de eerdere zetting. Bij de meloenen deed de Cantaloupe het heel goed qua kwaliteit en opbrengst.

In het westen van de provincie Almería wilde men de lange cyclusteelt van paprika's nog zo lang mogelijk aanhouden wegens de goede marktprijzen. Dat gold vooral voor de variëteit Lamuyo.

De pruimtomaten namen in week 17 het grootste deel van de tomatenoogst voor hun rekening. De opbrengst van witte en zwarte aubergines was middelmatig en die oogst gaat in ieder geval nog enkele weken door.

Het seizoen van de voorjaarskomkommers was in volop in gang in het westen van Almería in week 17 en dat blijft nog een tijdje zo, ondanks de lage prijzen.

Op de meeste bedrijven was de oogst van courgette op zijn hoogtepunt, maar in sommige kassen was er wat vertraging merkbaar. Na Galia en Cantaloupe begon in week 17 ook de oogst van gele meloenen, maar de opbrengst was eerder laag, net als de prijzen, omdat het weer nog niet meezat.

Er werden ook zwarte pitloze, witte pitloze en witte watermeloenen geoogst, eveneens in beperkte hoeveelheden. In enkele kassen met mini-watermeloenen ging de oogst van de vroege rassen van start.

Wat betreft de zaaibedden was men reeds bezig met het zaaien van paprika's in week 17.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven