Enorm overaanbod aan flespompoenen op Britse markt

In het VK is er sprake van een enorm overaanbod aan flespompoenen, die momenteel zowel uit Zuid-Afrika als Brazilië worden aangevoerd. 

"De reden voor het overaanbod is dat er vorig jaar een tekort was als gevolg van de lockdowns die de retailvraag deed stijgen. Dit jaar werden er dus meer pompoenen geteeld, die de markt nu overspoelen," legt Daniel Badger uit, directeur van VitaFresh Produce. 

"De flespompoenen zijn van hoge kwaliteit, maar de afzet binnen het foodservicesegment is nog altijd beperkt, aangezien alleen terrassen buiten geopend zijn. De afzet is slechts 10% tot 20% gestegen ten opzichte van de lockdownperiode en dit is niet voldoende om de extra aanvoer te absorberen. De retailafzet zal naar verwachting op het normale niveau blijven omdat deze voornamelijk via programma's geregeld zijn." 

Daniel vertelt dat de handel beter is dan hij was, maar zeker niet optimaal. Hierin zal wellicht verandering komen zodra de horeca  vanaf 17 mei weer gasten binnen mag ontvangen, hoewel ze nog altijd niet op volle capaciteit kunnen draaien. 

"Met name de afzet van exotische AGF wordt hard geraakt door de sluiting van de horeca omdat consumenten dit soort producten doorgaans niet in de supermarkt kopen of op een terras bestellen."

Voor meer informatie: 
Daniel Badger
VitaFresh Produce
dbadger@vitafreshproduce.com 
vitafreshproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven