VK neemt vrijwel alle Indiase babymaïs af

De export van Indiase babymaïs verloopt voorspoedig. Het product is het hele jaar door verkrijgbaar, maar mei en juni kunnen in verband met watertekorten lastige maanden zijn. Gelukkig viel er vorig seizoen volop regen, waardoor er voldoende water is opgeslagen. Het coronavirus zou gevolgen kunnen hebben voor het seizoen, aangezien de prijzen voor luchtvracht sterk zijn gestegen.

Volgens Kaushal Khakhar, CEO van Kay bee Exports, staat het babymaïsseizoen er dit jaar goed voor, zelfs met de lastige maanden in het verschiet. "In India is babymaïs gemakkelijk en in grote hoeveelheden gedurende alle 365 dagen van het jaar verkrijgbaar. Ook dankzij de gunstige weersomstandigheden dit jaar is het seizoen sterk geweest, met een grote vraag en jaarlijkse leveringsprogramma's voor onze klanten. De maanden mei en begin juni zijn de lastige maanden, waarbij watertekort een rol speelt. Door de goede regenval in het vorige seizoen is er dit jaar echter voldoende voorraad opgeslagen water."

Kaushal vertelt dat zo'n 90-95% van de babymaïs die vanuit India wordt geëxporteerd, naar het Verenigd Koninkrijk gaat: "Babymaïs is een van de vlaggenschipgroenten van Kay Bee Exports waarin we sinds de oprichting van ons bedrijf meer dan 30 jaar geleden een sterke expertise hebben opgedaan. Gemiddeld exporteren we maandelijks zo'n 200 ton babymaïs naar verschillende landen over de hele wereld. Het Verenigd Koninkrijk springt er zeker uit, omdat zij ongeveer 90% tot 95% van de babymaïs afnemen die India exporteert. Dit is een beetje ongewoon, omdat we zien dat alle EU-landen een vergelijkbaar consumptiepatroon hebben, maar het lijkt erop dat babymaïs vrij populair is in het Verenigd Koninkrijk en niet zozeer in andere Europese landen."

"Hoewel het seizoen er tot nu toe goed uitziet, zijn er nog steeds factoren die het seizoen kunnen beïnvloeden," legt Kaushal uit. "Vanaf vandaag en ondanks de opleving van Covid-19 in de afgelopen maand in India is het seizoen zeer bemoedigend geweest met hogere opbrengsten die tot op heden zijn geëxporteerd en jaarprogramma's die met onze klanten voor de komende maanden zijn gepland en die ons verzekeren dat deze hoge opbrengsten stabiel zullen blijven."

Gelukkig voor Kay bee Exports zal de tuinbouwsector een van de minst getroffen sectoren zijn, omdat deze is vrijgesteld van de lockdownbeperkingen. "Land- en tuinbouw is geclassificeerd als een essentiële dienst in India en de regering is zeer actief en behulpzaam geweest om ervoor te zorgen dat er geen onderbreking is van het transport van tuinbouwproducten. Zelfs tijdens zeer strenge lockdowns konden onze voertuigen probleemloos circuleren. Wat de luchtvracht betreft, verwachten wij geen verstoringen van de beschikbaarheid van vluchten, ook al is de luchtvrachtcapaciteit sterk verminderd. De luchtvaartmaatschappijen voeren vrachtvluchten of passagiersvluchten (maar zonder passagiers) uit. Dus ondanks de beperkingen op het passagiersverkeer, verloopt het vrachtverkeer ononderbroken."

Voor meer informatie:
Kaushal Khakhar
Kay Bee Exports
+91 22 4157 8900
export@kaybeeexports.com 
www.kaybeeexports.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven