Martine Lisseveld, Reijnpack:

"Goede hoop dat na de versoepelingen in Italië volgende week de vraag naar witlof weer aantrekt"

Tholen - Op de witlofmarkt was het afgelopen week opvallend rustig. "We dachten eerst dat het te maken had met de Dag van de Arbeid op 1 mei in Italië, verreweg ons belangrijkste afzetland, maar de vraag is de hele week beperkt gebleven. Wel zien we vandaag de vraag aantrekken", vertelt Martine Lisseveld- Reijngoudt van witlofverpakkingsbedrijf Reijnpack uit Sint-Philipsland. 

"Begin vorige week verliep de afzet nog goed, maar helaas kwam deze week de klad erin. Het prijsniveau staat nu ook onder druk met kiloprijzen rond de 80 cent. Dat komt ook omdat de prijzen in België en Frankrijk een stuk lager liggen. Andere jaren hadden we een wat stabieler verloop van de afzet, nu is het meer hollen en stilstaan, maar tot dusver mogen we niet klagen", vervolgt Martine.

"Maar aangezien er volgende week weer versoepelingen van de maatregelen komen, verwachten we wel dat er weer een opleving komt van de vraag. Verder hangt er een dreigend tekort aan witlofpennen boven de markt, aangezien het uitzaaien nog wordt bemoeilijkt door de weersomstandigheden."

Voor meer informatie:
Reijnpack
Kwekerijweg 8
4675 PZ Sint-Philipsland
+31 (0)167 57 31 48
info@reijnpack.nl
www.reijnpack.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven