Barry Michiels, Gebroeders Michiels

“Nog steeds hoge prijzen voor paprika’s door beperkte aanvoer”

Tholen – Dat de consumptie van groenten en fruit voor een deel afhankelijk is van het weer, blijkt ook nu de temperaturen in heel West-Europa laag zijn voor de tijd van het jaar. “Het is te koud voor de consumptie van vruchtgroenten”, zegt Barry Michiels van exportbedrijf Gebroeders Michiels uit Sint-Katelijne-Waver. “We wachten op mooi weer, misschien dit weekend, maar dat moet nog blijken. De vraag naar vruchtgroenten is momenteel niet slecht te noemen. Echter de algemene prijzen liggen op een niveau waar de telers niet veel kunnen verdienen.”

“Courgette en aubergine hebben het moeilijk. De prijzen zijn niet goed, omdat de vraag tegenvalt. Voor paprika is het anders, die prijzen liggen nog steeds op een hoog niveau, omdat er weinig aanvoer is. De aanvoer neemt langzaamaan toe, maar door het vrij donkere en koude weer gaat dat vrij langzaam”, legt Barry uit. “Ook voor de tomatenconsumptie is de temperatuur te laag. Er is aanbod genoeg en er is ook vraag. De gemiddelde prijzen zijn niet hoog, maar ook niet extreem laag. Toch zal het fijn zijn als het zonnetje tevoorschijn komt en iedereen weer zin krijgt in die lekkere zomergroenten.”

“Komkommer worden nog altijd aan hele lage prijzen verkocht. Dit product is echt de dupe van de coronacrisis geworden. De prijzen liggen nog altijd op een laag niveau. Ik verkoop liever dure komkommer, maar aan het verhaal van vraag en aanbod kan ik helaas weinig veranderen. Straks, als na Nederland en België ook in Duitsland de horeca weer zijn deuren mag open, verwacht ik wel dat de markt een boost zal krijgen”, besluit Barry.  

Voor meer informatie:
Barry Michiels
Gebroeders Michiels
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)475 262 482
barry@gebroedersmichiels.be     
www.gebroedersmichiels.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven