Jos Amelinckx, Amelinckx Asperges & Fruit

“Vraag naar Belgische groene asperges neemt elk jaar toe”

Tholen – Al jaren teelt de familie Amelinckx uit Hingene appelen, peren, aardbeien en kersen. 10 jaar geleden besloot Jos Amelinckx als hobby groene asperges te telen. Inmiddels is deze hobby uitgegroeid tot een serieuze handel. “In het najaar zijn we bezig met onze appelen en peren, maar in het voorjaar zijn we druk met aardbeien, kersen en natuurlijk onze groene asperges”, vertelt Jos.

In totaal heeft de familie een halve hectare groene asperges. “Daar hebben we genoeg werk aan. We doen alles zelf en hebben geen personeel. In de ochtend worden de asperges gestoken en in de middag snijden we ze op lengte en worden ze verpakt, waarna de asperges richting BelOrta gaan. Een klein deel van de asperges verkopen we in onze hoevewinkel”, zegt Jos. “De teelt van groene asperges is makkelijker dan de witte asperges. Echter de opbrengst ligt lager dan van de witte asperges, maar de prijs van de groene is beter dan voor de witte asperges.”

“Momenteel is de vraag naar groene asperges erg goed. De temperaturen zijn overal in Europa aan de lage kant, waardoor we weinig concurrentie ervaren van Spanje. De kou van enkele weken terug heeft ook bij ons de asperges geen goed gedaan. De asperges verdroogden en groeiden niet meer door”, zegt Jos. “De vraag naar groene asperges loopt al jaren goed door en we zien de populariteit elk jaar groeien. De vraag komt vooral van jonge mensen, het is een makkelijk product dat snel klaar is en vooral erg lekker. Het is echt een product met veel potentieel.”

Hoewel er veel vraag is naar groene asperges, zijn er volgens Jos niet veel telers in België die groene asperges telen. “Het aantal aanbieders is al jaren hetzelfde, er zit weinig verandering in. De teelt is makkelijk en we kunnen hier in België asperges van goede kwaliteit telen. We hebben zelfs het Flandria-label gekregen voor onze groene asperges. Om het kwaliteitslabel te krijgen moet de asperge recht zijn, een gesloten kop hebben en natuurlijk vers zijn”, besluit Jos.

Voor meer informatie:
Jos Amelinckx
Amelinckx Asperges & Fruit
Koningin Astridlaan 171
2880 Hingene
+32(0)475/26 99 15
info@topasperges.com 
www.topasperges.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven