Explosief uit WOI in een lading Franse groenten geruimd in Granada

Agenten van de Explosieven Opruimingsdienst hebben in Granada een explosief uit de Eerste Wereldoorlog geruimd dat een medewerker van een voedingsbedrijf in een van de verwerkingsmachines aantrof na ontvangst van een lading groenten uit Frankrijk.

Rond middernacht 24 april kreeg het CIMACC-091 politiekorps een telefoontje in verband met de vondst van een handgranaat in een bedrijf in Granada. Na een eerste beoordeling besloot men de Explosieven Opruimingsdienst erbij te halen, die vaststelde dat het om een fragmentatiegranaat van Britse oorsprong ging die overeenkwam met de modellen die werden gebruikt in de Eerste Wereldoorlog. Gezien de slechte staat waarin de granaat zich bevond, moest het explosief worden verplaatst om onschadelijk te worden gemaakt.

De lading groenten waarin het explosief zich bevond was diezelfde dag aangekomen vanuit een plaats in Noord-Frankrijk waar Britse en Franse strijdkrachten tijdens de Eerste Wereldoorlog tegenover Duitse troepen stonden.

De Nationale Politie neemt de gelegenheid te baat om te waarschuwen dat elke vondst van een explosief onmiddellijk moet worden gemeld aan de politie en dat elke manipulatie van dergelijk object te allen tijde moet worden vermeden, aangezien de explosieve lading van zulke artefacten, ondanks het verstrijken van de tijd, intact kan blijven.

Bron: elfaromotril.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven