Cladio D'Alba van PlantisGroup

"Mixpallets bleken een schot in de roos"

“De afgelopen 14 maanden heeft de pandemie ons ongemak bezorgd, niet alleen wat betreft de logistiek maar ook op commercieel gebied. We hadden te maken met annuleringen en onvoorspelbare leveringen, zeker in de horeca. Dankzij een commercieel netwerk dat zodanig is gestructureerd dat het naar 30 verschillende landen kan exporteren en een aanbod dat zowel traditionele als biologische gewassen omvat, noteren wij echter een omzetgroei van +20% ten opzichte van april 2020”, zegt Claudio D'Alba van de Plantis Group, een bedrijf uit Apulië dat groenten en fruit exporteert naar Europa en naar enkele landen van het Arabisch schiereiland.

“In een tijd waarin een planning voor bevoorrading bijna onmogelijk was, bleek het idee van een mixpallet een schot in de roos te zijn. De mogelijkheid om de verkoop verschillende gewassen op dezelfde pallet te organiseren, stelde de klant in staat om een commercieel assortiment van één leverancier te hebben, en ons om voorraden in het magazijn weg te werken.”

“Geen enkele inkoper wilde het risico lopen om grote hoeveelheden van afzonderlijke gewassen te kopen. In plaats daarvan beperkte hij zich tot het bestellen van hoeveelheden waarvan hij zeker was dat hij ze op korte termijn kon verkopen. De transporteurs hebben volledig aan deze behoefte voldaan en deze methode wordt niet alleen door de algemene markten overgenomen, maar ook door sommige foodretailketens in het buitenland.”

“Wortelen, asperges, lente-uitjes, broccoli, selderij, peterselie, dille en venkel zijn momenteel de populairste referenties. Deze worden veel gevraagd door Duitsland, de Scandinavische landen en de Baltische staten. Het winterseizoen loopt ten einde en de gewassen worden steeds schaarser, ook omdat het koude weer van de afgelopen weken veel gewassen heeft beschadigd.”

Voor meer informatie:
Claudio D'Alba
Plantis Group
Piazza Ebalia 7
74123 Taranto - Italië
(+39) 99 4521842
info@plantis.it
www.plantis.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven