Proef met tweekleurige maïs levert goede resultaten op

In Queensland worden proeven gedaan met maïsvariëteiten die wat kleur op de markt zouden kunnen brengen. Het bedrijf achter de proeven met de rassen Cabo en Sovereign, die beide tweekleurig zijn en nieuw voor Australië, is Syngenta Seeds.

Leith Plevey is daar de productontwikkelingsspecialist voor grootzaadgroenten en komkommergewassen. Volgens hem wordt de Australische markt voor maïs momenteel gedomineerd door gele rassen.

"Zeker vanuit ons perspectief is het iets waar we erg enthousiast over zijn," zegt Plevey, "het is niet alleen aantrekkelijk vanwege het uiterlijk, maar ook vanwege de echte zoetheid en de malsheid van de korrels. De Australische markt zou voor ten minste 95% uit gele maïs bestaan en in termen van versproducten die je in de winkels kunt vinden, is het bijna uitsluitend geel. De tweekleurige variëteiten die we hebben, lijken qua smaak sterk op onze gele variëteiten."

De proeven zijn begin dit jaar begonnen in de Lockyer Valley en in Fassifern. Meer proeven vinden nu plaats in Bowen en in de Burdekin. Plevey zei dat de proeven sinds het begin een paar maanden geleden solide resultaten hebben opgeleverd. "Ze hebben echt goed gepresteerd, ze hebben hun kolf goed gevuld en ze gedijden goed, vooral in de warme omstandigheden die we hebben gehad. De laatste paar weken hebben we heel nat weer gehad en ook in die omstandigheden hebben ze het goed gedaan."

Bron: queenslandcountrylife.com.au 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven