Berry Gardens gebruikt plastic uit de oceaan om het fruit te verpakken

Berry Gardens, een marketinggroep voor bessen en steenfruit, introduceert deze zomer een nieuwe gerecycleerde verpakking voor haar eigen bakjes, waarbij gebruik wordt gemaakt van Prevented Ocean Plastic. Prevented Ocean Plastic is plastic dat is ingezameld in kustgebieden en dat anders de oceaan zou kunnen vervuilen. Het wordt gevonden binnen 50 km van oceaankusten of belangrijke waterwegen die naar de oceaan leiden.

De rPET-verpakkingen zullen worden geproduceerd door Sharpak Aylesham; ze zullen tot 80% gerecycled materiaal bevatten, waarvan 30% uit 'Prevented Ocean Plastic' bestaat.

Nick Allen, van Berry Gardens, vertelt aan Packaging Gateway: "Berry Gardens heeft voor Sharpak gekozen vanwege hun meer dan 45 jaar ervaring in de zachtfruitsector en hun vermogen om te investeren in vooruitstrevende innovaties, die de behoeften van de verpakkers op het gebied van duurzaamheid ondersteunen. Sharpak erkent de behoeften van ons bedrijf en de noodzaak om de organisatie op korte termijn te ondersteunen, wat een van de belangrijkste successen van Sharkpak in deze sector is. Als gevolg hiervan hebben we een lange en succesvolle relatie kunnen opbouwen."

Prevented Ocean Plastic wordt geleverd door Bantam Materials en gecertificeerd door OceanCycle. Het materiaal wordt gemaakt van plastic flessen die worden ingezameld vanaf kustlijnen en vervolgens worden omgezet in grondstof. Met behulp van dit materiaal verwacht Berry Gardens te voorkomen dat meer dan 204 ton plastic in de oceaan terechtkomt.

Foto: Prevented Ocean Plastic Research Centre  & Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven