Start van het seizoen op de groothandelsmarkt Wenen

"Turkse suikermaïs stuit op een lege markt"

Suikermaïs wordt van oudsher beschouwd als het ideale barbecue bijgerecht: er is vooral in de zomer dan ook een grote vraag naar deze groenten. De eerste partijen uit Turkse teelt zijn sinds deze week op de groothandelsmarkt Wenen in omloop, bevestigt Baris Sahin, standhouder van Petrik & Sahin en directe importeur.

De vraag is momenteel nog eerder bescheiden bij een goede kwaliteit en hoge prijzen. Baris: "We verkopen de suikermaïs in kratten van 15x2 stuks tegen colliprijzen van circa € 22,50. In de komende twee tot drie weken verwachten we grotere hoeveelheden, waardoor de prijzen naar beneden bijgesteld zullen worden."

"Het verkoopseizoen start dit jaar iets vroeger dan gebruikelijk," vertelt Baris verder. "We nemen de suikermaïs van onze vaste partner Finike in het West-Turkse teeltgebied Antalya af. Naar mijn idee blijft het aanbod aan suikermaïs in de afgelopen jaren ongeveer gelijk, bij een licht stijgende populariteit. We hebben simpelweg het voordeel dat er tussen eind april en juni/juli - de start van de Hongaarse en Oostenrijkse oogst - geen fatsoenlijk alternatief is. Dan komt de Turkse suikermaïs op een bijna lege markt binnen."

Eerste meloenen arriveren
Met de eerste suikermaïslevering komt het Turkse seizoen nu langzaam maar zeker op gang. "Ook Turkse groenten zijn al rijkelijk voorhanden. Nieuw bij de binnenkomende producten zijn Turkse suikermeloenen van de rassen Galia en Kirkagac. Het laatstgenoemde ras is een puur Turkse variëteit en vooral bij onze Turkse afnemers zeer populair. De Galia-meloenen worden momenteel zowel uit Turkije als uit Spanje afgenomen. Italië zal echter binnenkort volgen."


Kirkagac meloenen

Hagel en late vorst hebben het de telers in het Middellandse Zeegebied zoals bekend moeilijk gemaakt. "Ook in Turkije was er korte tijd sprake van een koudegolf, momenteel is het in onze teeltgebieden echter weer 20 graden Celsius met zonneschijn. Van grote oogstverliezen zoals in Spanje en Italië zijn wij gelukkig grotendeels gespaard gebleven", zegt Baris tot slot.

Voor meer informatie:
Baris Sahin
Petrik & Sahin OG
 Großmarkt Wien-Inzersdorf
Laxenburgerstraße 365 C6 69-74, Oostenrijk
+43 1 6150014  
office@sahinfruit.at   
www.sahinfruit.at      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven