Edeka garandeert houdbaarheid versproducten met behulp van automatisering

Als onderdeel van Duitslands grootste supermarktketen automatiseert het regionale bedrijf Edeka Minden-Hannover zijn verslogistiek in de AGF-sector met een intralogistieke oplossing van Cimcorp, dat al meer dan 40 jaar gespecialiseerd is in deze automatisering. Samen met andere Edeka-regio's en de Netto Marken-Discount-keten is het regionale bedrijf Edeka Minden-Hannover een van de eerste Duitse supermarkten die gebruikmaakt van deze oplossing.

Cimcorp heeft al eerder soortgelijke automatisering geleverd voor de AGF-sector in andere Europese landen. Jarno Honkanen van Cimcorp: "Wij leveren al vele jaren betrouwbare oplossingen voor een snelle orderafhandeling, waardoor de houdbaarheid van snel bederfelijke producten wordt geoptimaliseerd. Het voordeel voor klanten is dat ze hun verse producten sneller ontvangen en dat ze thuis langer vers blijven."

Betrouwbare automatisering zorgt voor versheid
"De slogan van Edeka is We love food", legt Arnd Wilde, logistiek manager bij Edeka Minden-Hannover, uit. "Daarom biedt ons regionale bedrijf in de Edeka-winkels een uitgebreid assortiment producten aan, beveiligd door professioneel kwaliteitsmanagement: van voordelige basisartikelen tot merkartikelen en geselecteerde specialiteiten. Gesteund door onze coöperatieve grondgedachte vertrouwen wij erop dat onze zelfstandige Edeka-verkopers en winkelmanagers een hoge mate van betrokkenheid hebben bij de gezamenlijke zakelijke onderneming. Onze dagelijkse uitdaging is om vers fruit en verse groenten van de teler op tijd op onze markten te krijgen. Dit is vaak een race tegen de klok, omdat er meestal maar een paar uur verstrijkt tussen de levering aan ons opslagstation en de levering aan onze winkels. In Cimcorp hebben we een partner gevonden die ons een oplossing kan bieden voor het volledig automatisch orderverzamelen van ergonomisch verpakte AGF-pallets die voldoen aan de eisen van onze markten: snel, betrouwbaar en kosteneffectief. Deze automatisering betekent niet dat er banen verloren gaan; we hebben ons volledige team nodig om onze verkopers ook in de toekomst de gewenste logistieke service te kunnen bieden."

Cimcorp stelt levering voor meer dan 1.000 supermarkten veilig 
Kwaliteit en versheid zijn cruciaal voor klanten bij het kopen van boodschappen in de winkel. Dit betekent dat snelheid en nauwkeurigheid bij het picken cruciaal zijn voor de productkwaliteit. Edeka Minden-Hannover werkt voortdurend aan het optimaliseren van haar logistieke processen en zet daarmee haar duurzaamheidsstrategie voort, onder andere om de CO2-uitstoot te verminderen. Om deze uitdagingen aan te gaan, investeert Edeka Minden-Hannover continu in de modernisering van haar logistiek.

Ongeveer 1.200 groenten- en fruitartikelen voor de 1.488 supermarkten in de regio worden dagelijks vers geplukt en geleverd aan de vier logistieke centra in Lauenau, Freienbrink, Wiefelstede en Landsberg. Het is de bedoeling twee van de bestaande logistieke centra, Lauenau en Freienbrink, te moderniseren met een minimale verstoring van de dagelijkse activiteiten en zonder de voedingsveiligheid in gevaar te brengen. Deze twee logistieke centra zullen dagelijks verse groenten en fruit leveren aan meer dan 1.000 supermarkten.

Voor meer informatie:
Maarit Leppäaho
Cimcorp
+358 102772 000
www.cimcorp.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven